2016 Rosso del Bepi IGP

Veneto Veneto
Rødvin - 75,00 cl. - 15,50% vol. - Varenummer: 466216
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.529,00

En cyklon af frugtudtryk snurrer op af glasset, så snart du begynder at slynge vinen. Hindbær, jordbær, kirsebær, blommer, ribs som bliver ledsaget af tørrede frugter i form af svesker og dadler – og midt i det frugtige smagsocean, skyller der pludselig bølger af krydrede toner ind over smagsløgene. Det er et ocean af velsmagende indtryk, som det er en fornøjelse at boltre sig i!

En fuldstændig vild vin, der bider skeer med det bedste fra Veneto regionen. Hos Quintarelli tapper man kun Amarone fra de bedste år, i de andre år bliver det til denne Rosso del Bepi. Druerne til denne vin er udvalgt fra de samme 11 ha. marker som Amaronen. I modsætning til husets Amarone bruges der her lidt flere druer og sammensætningen er ca. 55% Corvina and Corvinone, 30% Rondinella, 15% Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc Nebbiolo, Croatina, Sangiovese.


Druerne lægges til tørre i små trækasser frem til januar måned hvor de presses. Herefter ligger mosten med skallerne i 20 dage inden den alkoholiske gæring. Selve gæringen foretages køligt og kun med det naturlige gær, hvilket gør at denne tager op til 45 dage. Inden aftapning ligger vinen på slovenske egetræsfade i 7 år. Dette er en tør rødvin med et uhørt lagringspotentiale, i de bedste år 50 år uden problemer.

Giuseppe Quintarelli

Quintarelli har nærmest mytisk status for Valpolicella området og han er da absolut også en af bannerførerne. Her laves en bred vifte af vine alle på tårnhøjt niveau.