2019 Dino

Toscana Chianti Classico
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 414319
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 379,00

En helt frisk og saftig vin fra Fontodi. Sangiovese druen viser sin sande karakter med friske noter af røde kirsebær, lidt knækkket busk og en god frisk sommerbrise. Smagen er præcis og skarp som en knivsæg. Her er friske noter af røde bær, en anelse yoghurt og god smagsintensitet. En relativ høj frugtsyre, som balanceres fint af modne tanniner fra drueskindet.

Dino er opkaldt efter Giovannis far som grundlagde vingården tilbage i 1968 og er en hyldest til ham. Det som Giovanni ønsker her er at gå helt tilbage til rødderne, gøre alt som man gjorde i gamle dage, uden at maskere frugtens karakter. Vinen er lagret i historiske amphora, kaldet ochi, som er fremstillet af familiens eget terrakottafirma. Druerne høstes i hånden og fyldes ned i lerkrukken, hvor de ligger i 12 måneder, ufiltreret og uforstyrret. Krukkerne står i vinkælderen ved naturlig høj fugtighed og stabil temperatur. Vinen tilsættes ingen svovl, eller andre ting, men udvikler sig naturligt og langsomt i krukken. Først kommercielle årgang af denne vin var 2012, men Giovanni har eksperimenteret med vinen i en håndfuld år inden han valgte af frigive den. Typisk for Fontodi kommer vinen først på markedet, når kvaliteten er helt i top. Vinen er tappet ufiltreret og uden svovl.

Fontodi

“Giovanni Manetti and Fontodi represent the pinnacle of quality that can be achieved in this part of Tuscany.” – Monica Larner, robertparker.com

Giovanni Manetti har med vingården Fontodi haft afgørende betydning for, hvordan man tilgår Chianti-vine i dag. Det var ham, som i 1980’erne understregede Sangiovese-druens potentiale i området, og det var ham, som blev bannerfører for en omlægning til bæredygtigt landbrug.

Deres vine udspringer af en tro på terroir og en ukuelig sans for kvalitet. Vinene fremhæver både enkeltmarker og underområder i Chianti Classico, men leger også med potentialet for franske druesorter. En spændende producent, som den dag i dag stadigvæk skubber til grænserne for områdets formåen.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.