2021 Saint Aubin 1er Cru Vignes Moingeon

Bourgogne Saint-Aubin
Hvidvin - Varenummer: 488621
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 589,00

Vignes Moingeon-marken udmærker sig ved at have et højt indhold af kalk i undergrunden, en jordtype som de lokale kalder 'Marnes Blanches'. En jordtype som er med til at give slanke, mineralske vine. Karaktertræk som sammen med Chardonnay-druernes kendetegnene fedme, giver helt enestående vine.

Domaine Roux holder selv til i Saint-Aubin, hvor marken ligger, og de har derfor et indgående kendskab til terroiret. Familien er bogstaveligt talt vokset op blandt skråningerne her, og har diskuteret terroir og vinteknik med naboer og kollegaer igennem generationer.

Og den store erfaring med skråningernes potentiale, det fornemmer man i denne vin. Saint-Aubins kendetegnene rankhed stråler klart igennem i vinens tekstur, og kalken fra undergrunden giver en næsten knitrende fornemmelse i vinen. Æbler, citrus, pomelo, stenfrugt og et strejf af nødder og smør danner rammen for smagsbilledet, og man længes efter bløde franske oste eller smørstegt fisk med beurre blanc.

Domaine Roux

Domaine Roux er en af Bourgognes store og traditionsrige jordbesiddere, som gennem årene har etableret sig som et af den prestigefyldte regions absolutte top-vinhuse takket være deres fantastiske og meget klassiske terroir-drevne rød- og hvidvine.