2021 Chassagne-Montrachet Les Chaumes

Bourgogne Chassagne-Montrachet
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 637321
Tilføj til ønske liste
Der er kun 2 tilbage på lager!
kr. 749,00

Stor og fedmefuld Chassagne-Montrachet fra den sydlige ende af kommunen.

Her får du et skoleeksempel på rigdom, fylde, mineralitet og friskhed i komplet balance. 

Vinen har en smuk let-gylden farve, med indsmigrende dufte af gule æbler, modne stenfrugter og akacieblomst, som er ledsaget af dybe noter af smør og hasselnød. Rig og cremet mundfølelse, men med en imponerende struktur og mineralitet. Honningmelon, fersken og hvide liljer, smelter sammen med røg, friske nødder og toast. Herligheden følges op med en bragende syre og ubeskrivelig længde i vinens saftspændte finale. 

Det her er den ultimative ledsager til stegt hummer eller havtaske, som meget gerne må være overhældt med brunet smør, og drysset med citronskal og hasselnødder.   

’Les Chaumes’ er en vinmark, eller mere præcist navnet på flere forskellige parceller, beliggende i den sydlige ende af kommunen Chassagne-Montrachet. Processen for Domaine Rouxs hvidvine følger i høj grad den samme opskrift. Vinene gærer på fade i 3-4 uger og lagrer efterfølgende i op til 18 måneder på 20-30% nye egetræsfade (i dette tilfælde 12-14 mdr.).

Domaine Roux

Domaine Roux er en af Bourgognes store og traditionsrige jordbesiddere, som gennem årene har etableret sig som et af den prestigefyldte regions absolutte top-vinhuse takket være deres fantastiske og meget klassiske terroir-drevne rød- og hvidvine.