2022 Savennières Blanc La Saponaire

Frankrig Loire
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 476922
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 239,00

Underskøn og ærkeklassisk Savenniéres, fra fire udvalgte parceller. Den perfekte introduktion til både område, druesort og producent, viser vinen sig med en helt vidunderlig aromatik, syreekstrakt og elegance. Luftig og forfriskende i både duft og i smag, der dog samtidig fremviser stor intensitet. Nuancer af hvid fersken, sommerblomster, knuste sten og saftige gule æbler, ledsaget af de fineste toner af honning, grapeskal og kvæde. En saftig, knastør og ultra-energisk finish, med besnærende mineralitet og mundvandsdrivende syre - lige netop som en Savenniéres skal være!  


Den prestigefyldte appellation Savenniéres, i den centrale del af regionen Loire, er centrum for nogle af verdens største hvidvine på druesorten Chenin Blanc. Et ganske lille vinområde på omkring 150 hk., begunstiget af sine sydvendte skråninger (med dertilhørende fremragende soleksponering) og næringsfattige skiffer-jordbunde, der giver yderst koncentreret og fuldmoden frugt. 'La Saponaire' er sammensat af frugt fra 4 forskellige sydvendte parceller - herunder fra selveste 'Grand Cru'-marken ’Clos le Grand Beaupréau’. Arketypiske jordbundsforhold, sammensat af eroderet sand og skiffer. Chenin Blanc er en yderst krævende druesort der modner meget uregelmæssigt, hvorfor der kræves stor præcision i arbejdet i vinmarken. Ogereau håndhøster således druerne forholdsvist tidligt på sæsonen, så kun den perfekt modne frugt kommer med i kælderen. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser ganske blidt, efterfulgt af gæring på et mix af tanke og forskellige størrelser af fade. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blØdere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100%. Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, i 11 mdr. på egetræsfade.  

Domaine Ogereau

Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.