2022 Savennières Blanc Clos Grand Beaupreau

Frankrig Loire
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 477222
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 310,00

Sensationel Savennières, fra den muromkransede vinmark Clos le Grand Beaupréau. Essensen af stor og tør Chenin Blanc fra disse kanter, viser vinen sig med en næsten ubeskrivelig intensitet, kompleksitet og nerve. Duften er én af dem man kan blive ved med dykke ned i - med nuancer af perfekt modne æbler, gule blomster, abrikos, orangeskal, syrlige lime og tørret græs, tilsat anelser af saltvand, sødmælksbrød og nyslynget honning. Tæt, let olieret og forholdsvis fyldig mundfØlelse, der alligevel opleves knasende sprød og nærmest spændstig i sin tekstur. Både syrlige og karamelliserede gule æbler, ledsaget af saftige mirabeller, citronverbena, æblekerner, våde kalksten og hvide blomsterblade. En længelevende, raffineret og energifyldt finish, med kælen Chenin-syre der prikker de helt rigtige steder. Ganske enkelt en mesterlig og yderst lagringsegnet Savennières - og en klokkeklar påmindelse til os alle om, at vi ej må forglemme dette områdes storslåede potentiale! En vintype der er som skabt til mad, og omfavner alt fra flødebaserede grønsagsretter, til dampede muslinger og sommerlige serveringer med lyst kød.

Det prestigiøse appellation Savenniéres, i den centrale del af regionen Loire, er centrum for nogle af verdens største hvidvine på druesorten Chenin Blanc. Et ganske lille vinområde på omkring 150 hk., begunstiget af sine sydvendte skråninger (med dertilhørende fremragende soleksponering) og næringsfattige skiffer-jordbunde, der giver yderst koncentreret og fuldmoden frugt. Vinmarken ’Clos le Grand Beaupréau’ er beliggende ved appellationens højeste punkt - et ventileret skiffer-terroir, med eroderet sand på toppen, ganske tæt på selve floden. Udelukkende håndhøstet frugt, som plukkes forholdsvist tidligt på sæsonen, for netop at opnå et delikat udtryk af dette veleksponerede terroir. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser ganske blidt, efterfulgt af gæring på en blanding af større og mindre fade, med benyttelse af de naturligt forekomne gærceller. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100%. Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, på et mix. af 500- og 2000-liters egetræsfade (15% nye) - i en periode på 12-18 mdr. Teknikker der tilsammen bidrager med kompleksitet og giver vinen sin let cremede mundfølelse, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve egetræsfadene.

Domaine Ogereau

Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.