2022 Quarts de Chaume La Martinière Grand Cru

Loire
Dessertvin - 50,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 477922
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 399,00

Exceptionel enkeltmarks-Quarts de Chaume, fra ét de bedst placerede terroirs i området. Sødmefuld, koncentreret, silke-cremet og kompleks, men samtidig besnærende frisk og fuld af energi. Magiske duftnoter stiger inviterende til næsen, med nuancer af abrikos, kandiseret appelsinskal og tørrede roser, omkranset af akaciehonning, kvædebrød, bivoks og tørret krydderi. Mundfølelsen er fyldig og næsten olieret i sin tekstur, balanceret af en sitrende frugtsyre og stor mineralitet. En ustoppelig, spændstig og forfriskende finale, hvor sødme og syre symbiotisk smelter sammen. Ædelsød gudevin i absolut verdensklasse - uden tvivl en værdig konkurrent til vinene fra Sauternes!

’Quarts de Chaume Grand Cru’ er en af de mest velrespekterede appellationer for ædelsøde vine i hele Frankrig. Området er beliggende i det centrale Loire (nærmere bestemt i Coteaux du Layon) og er regionens eneste Grand Cru. Begunstiget af sine sydvendte skråninger ganske nær floden Layon, der giver de helt rette betingelser for udvikling af ’ædelråd’ - resulterende i denne helt særegne type af vin. Ogereaus udgave er sammensat af 100% Chenin Blanc (som reglerne foreskriver), med oprindelse fra de øvre dele af marken La Martiniére. Et yderst stenet skiffer-plot, med en hældningsgrad på op til 40%. Frugten høstes og håndselekteres møjsommeligt af flere omgange i vinmarken, som oftest drue for drue. Dette for at sikre at den overmodne frugt, på det helt rette tidspunkt, er koncentreret af svampevæksten botrytis. Ved ankomst til vineriet presses druerne natten over, efterfulgt af en månedlang gæring på egetræsfade. Vinen lagrer i 32 måneder på 400 liters fade og hviler slutteligt på underjordiske betonfade, inden den endeligt aftappes på flaske. Vinen har et restsukkerindhold på 180 g/liter, balanceret af et syreindhold på 3,9 g/liter. 

Domaine Ogereau

Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.