2020 La Martinière Blanc Sec

Loire
Hvidvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 477420
Tilføj til ønske liste
Der er kun 10 tilbage på lager!
kr. 369,00

Rig og velkrydret, men luftig som et fnug. Orgereau's 'Grand Cru' La Martinière, er ganske enkelt magisk. En tør version af dette unikke terroir i 'Quarts de Chaume' - et højtprofileret område, som ellers er kendt for sine ædelsøde vine. I særdeleshed én af producentens største Chenin Blanc's, med en symbiotisk balance mellem kraft, generøsitet og elegance. Akaciehonning, hvide stenfrugter og gyldne grape i både næse og i mund, der interagerer med noter af krydret orangeskal, friske liljer, ingefær og abrikos. På tungen føles vinen spændstig og cremet på én og samme tid, med en behagelig bitterhed i den syretætte eftersmag.  Unik Anjou fra ét af områdets bedste terroir's - et personligt mesterstykke fra Domaine Ogereau's hånd! 


Vinen er sammensat af 100% Chenin Blanc, med oprindelse fra 'La Martinière'-marken, der ligger ved foden af selve Chaume-skråningen i Grand Cru appellationen Quarts de Chaume (denne vin er dog klassificeret Anjou, af den simple årsag at Quarts de Chaume er forbeholdt de ædelsøde vine). 2020 årgangen af 'La Martinière Sec' er således Ogereau's absolut første, da familiens vinmager Emmanuel, ønskede at lave en tør version af dette fabelagtige terroir. Et stenet skiffer-plot, begunstiget af sin sydvest-vendte eksponering, med en hældningsgrad på op til 40%. Udelukkende håndplukket og nøje selekteret frugt, som høstes meget tidligt på sæsonen - for netop at sikre at ingen druer er ramt af overmodenhed eller svampen botrytis. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser ganske blidt, efterfulgt af gæring på større egetræsfade, med benyttelse af de naturligt forekomne gærceller. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100%. Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, i 12 mdr. på et mix. af 400- og 500-liters fade.  

Domaine Ogereau

Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.