2022 Mercurey Blanc Les Rochelles

Frankrig Bourgogne
Hvidvin - Varenummer: 501322
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 399,00

Les Rochelles er Domaine MIAs mest aromatiske vin. Farven er gylden, og duften springer op glasset med noter af markblomster, hvid fersken, gule æbler, honningmelon, pomelo og et sødligt strejf af friskbagt bricohe brød.

Vinens tekstur følger op med en sitrende mineralitet, som skaber harmoni i det ellers frodige smagsbillede. Det giver vinen dybe og nerve.

Denne hvidvin er fra Mercurey, en af de mest prominente kommuner i Bourgogne-området Côte Chalonnais. Her er der varmere end nordpå i Côte d'Or, så sammenlignet med vinene derfra, får du her mere fylde og mere moden frugt. En faktor som balanceres af al den kalksten de har i undergrunden, som sikrer nerve og rygrad i vinene fra Mercurey.

Domaine Mia

Domaine MIA er en ny og funklende vin-stjerne på den burgundiske himmel. Anført af den unge og visionære Mia Subotic, har vingården gennemgået en række bæredygtige tiltag. Naturens velvære, druernes kvalitet og terroirs indflydelse er blevet sat i centrum. Og en stor og omfattende biodynamisk konvertering er igangsat.

Vinene er både saftige, yndefulde og harmoniske. Og takket være deres Mercurey og Rully etiketter, kan det købes til virkelig fair priser. En kombination af faktorer, som gør Domaine MIA til en af de mest spændende og lovende, nye producenter i Bourgogne.