2021 Chablis Grand Cru Les Clos

Chablis Chablis
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 406121
Udsolgt
kr. 999,00

Grand Cru climat'en Les Clos betragtes af flere som værende den absolut bedste af de 7 Grand Cru'er i Chablis. Man mener desuden, at dette var den første mark, som munkene i området tilplantede med vinstokke tilbage i middelalderen. Og derfor har den fået navnet "les clos", som kan oversættes til "indhegnet område", på grund af det stengærde, som oprindeligt omgav marken. Les Clos er kendt for at lave de mest intense, komplekse og dybe Chablis-vine, og Domaine Laroches svigter ikke på forventningerne.

Allerede i duften fornemmer man en vin, som er både åben og imødekommende, og en duftsymfoni af indtryk suser en i møde med det samme. Det er saftigt, modent, mineralsk, elegant, fyldigt, og man bliver ved med at kunne afgrænse de mange forskelligartede smagsudtryk i en eftersmag, der bliver hængende imponerende længe. Det er Chablis, som med fordel kan gemmes væk i vinkælderen, så den på flasken kan få lov til at udvikle sig til et endnu større mesterværk, end hvad det allerede er nu. Men kan du ikke vente, så skal du ikke være flov over at bukke under for presset. For allerede nu gemmer der sig en henrivende oplevelse i flasken.

Vinen har både gæret og lagret sur lie i 9 måneder på en blanding af 228 liter, 400 liter og 600 liters fade, hvorefter vinen blandes sammen for at skabe et ensartet og harmonisk udtryk. Afslutningsvis får den 6 ekstra måneder på ståltank, før den flaskes.

Domaine Laroche

Domaine Laroche er en vingård, som trods vinsygdomme, ulykkesvejr og hårde tider i Chablis, har fastholdt deres virke siden 1850, hvor Jean Victor Laroche opkøbte de første beskedne markparceller.

Der skulle dog gå mange år, før hans efterkommer, Michel Laroche, med en brændende tro på Chablis' uforløste potentiale, løftede både vingården og områdets anseelse betydeligt. Takket være Michel Laroches innovative tilgang, utrættelige dedikation og ufejlbarlige håndværk har Domaine Laroche etableret sig som værende en af Chablis' førende producenter og er tilmed én af dem, med flest hektar Grand Cru-marker i deres besiddelse. For Michel Laroche har brugt mange år på at håndplukke markparceller af høj kvalitet, så uanset om du får Petit Chablis eller Grand Cru fra Laroche i glasset, kan du være sikker på, at der hele vejen fra mark til flaske har været kælet for detaljerne.