Cognac

Cognac fremstilles lige nord for Bordeaux i det vestlige Frankrig. Kun når druerne er høstet og destilleret her, må man skrive Cognac på etiketten.

Det bedste område i Cognac hedder Grande Champagne og findes lige i hjertet af Cognac.

pr. side
Vis som Grid Liste

20 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

20 varer

Faldende orden

Området er naturligvis underlagt strenge lovkrav - både med hvilke grønne druer, der må bruges til basisvinen, men også omkring destillationen. Der må kun destilleres på kobberkedler med begrænset størrelse og al Cognac skal destilleres to gange. Det, der adskiller den gode Cognac fra den mindre gode er kældermesterens viden omkring destillationsprocessen. Hvornår skal hoved og hale skæres fra destillatet og hvad skal med i næste destillering.

Efterfølgende skal Cognac lagres på egetræsfade fra en af de to bedste skove i Frankrig; Allier eller Troncais. Lagringen indikeres på etiketten med V.S., V.S.O.P., Napoleon eller X.O. For de bedste producenter er disse indikationer dog ligegyldige, da de lagrer destillatet meget længere tid.