2019 Sauvignon Blanc Sound of White

New Zealand Marlborough Marlborough
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 562219
Tilføj til ønske liste
Der er kun 5 tilbage på lager!
kr. 199,00

Enkeltmarks Sauvignon Blanc i en ultramineralsk og terroirdrevet stil. Elegance, stramhed, kølighed og raffinement; en vin der stilmæssigt læner sig en smule op af den man finder i appellationen Sancerre. Duften byder på ganske subtile aromaer af citrussafter, hvid kalk, pæreskal og stikkelsbærjuice, ledsaget af nystrøget tændstik, røg, friske krydderurter og blomsterblade. I munden fremstår vinen rank, sprød og splintrende frisk, dog med mange lag og stor kompleksitet. Friske limeblade, knuste kalksten, citrusskaller og syrlige stikkelsbær, suppleret af umoden grape, mynte og hvide blomster. En levende og kompleks finale, hvor mineralekstrakten fusioneres af en knivskarp frugtsyre. En storslået Marlborough Sauvignon Blanc, der i sandhed vidner om producentens store talent og potentiale.


Druerne kommer fra en enkelt parcel ’D block’ på vinmarken ’Sounds of White’. En parcel med en kompleks jordbund sammensat af ler, silt og sand. Lave høstudbytter, håndhøst og minimal intervention i både vinmark og kælder. De manuelt høstede drueklaser presses blidt, efterfulgt af en kortere periode på temperaturstyrede ståltanke hvor gæringen starter. Den gærende most overføres derefter til 4000 liters fade, suppleret af mindre andele 500 liters fade. Delvist benyttelse af de naturligt forekomne gærceller og 100% lagring på de døde gærceller (sur lie) i 10 mdr., uden tilsætning af sulfitter. En del af vinen gennemgår malolaktisk omdannelse for at blødgøre vinens skarpe æblesyre en smule, samt bidrage med yderligere kompleksitet og en større tekstur dybde.

Catalina Sounds

Matt Ward er manden bag Catalina Sounds. En ung og talentfuld herre der har slået sine folder hos nogle af New Zealands mest prominente vinproducenter. Mahi Wines, Seresin Estate og Wither Hills, samt Domaine de Montille i Meursault og Penner-Ash i Oregon. Med disse erfaringer i bagagen, parret med Matt’s store talent og adgang til helt unikke parceller i dalene, har Catalina Sounds skabt sig et fornemt navn i branchen.

Bob Campbell, foruden andre velrenommerede New Zealandske vinskribenter, placerer således husets vine blandt landets absolutte elite.
Velkommen til en af Marlborough’s lysende stjerner.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.