New Zealand

New Zealand har trods en relativt ung vintradition etableret sig som et af ”den nye verdens” vigtige vinlande, der især har markeret sig med sine både populære og meget anerkendte Sauvignon Blanc-hvidvine.


pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

De første vinstokke på det nye kontinent for udrejste europæiske immigranter blev plantet af den britiske præst James Marsden tilbage i 1819.  

Siden bredte vinproduktionen sig langsomt til resten af landet, selv om der for alvor først kom gang i produktionen i 1960’erne og 1970’erne.

I dag har New Zealands vinproduktion har udviklet sig til en international milliardindustri.

Generelt er landet kendetegnet ved sit maritime klima og en jordbund præget af frugtbar vulkanisk sten i nord og gletcher-dannet skifer i syd.

Blandt de mest berømte regioner Hawke’s Bay, Waitaki Bay og – især - Marlborogh, hvor vi finder tre fremragende producenter, som vi er meget stolte af at kunne præsentere for et dansk vin-publikum: Catalina Sounds, Cloudy Bay og Mission Estate Winery.

Marlborough er primært berømt for sine fremragende Sauvignon Blanc-hvidvine, som af mange regnes for nogle af verdens bedste, hvilket meget logisk afspejler sig i vores sortiment.

Men derudover er der også masser af spændende muligheder for at udforske flere af de utrolig velsmagende rødvine lavet på Pinot Noir, som ligeldes har bidraget til Marlboroughs ry som et af verdens absolut mest populære vinområder.