2022 Sophie Valrose Rosé

Frankrig Provence Provence
Rosévin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 403022
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 189,00

Den sarte lakse-lyserøde farve, de smukke nuancer af røde, modne bær, strejf af noget flintet mineralitet og et praj af krydderurter. Der er ingen tvivl, det her er Sydfransk rosé når det er bedst. Kun her, kan man opnå den udsøgte balance imellem moden frugt og forfriskende citrus, som skaber vinøs harmoni. Teksturen er blød som silke, og har en fyldighed som er perfekt afstemt med resten af smagsoplevelsen.

Det er vin, som har den rygrad og personlighed der skal til, for at kunne serveres til mad, og som er præcis så læskende og velsmagende, at skulle den indtages for sig selv, så er det en lige så aldeles behagelig oplevelse.

Vinen er flagskibet for Bijous rosévine og er opkaldt efter en af Languedocs lokale helte: Sophie Valrose.

I slutning af det 19. århundrede, var det stort set kun kvinder, som arbejdede i vinmarkerne. Kvinderne blev ofte både mishandlet og underbetalt i det hårde arbejde, indtil Sophie Valrose sagde stop. Takket være hendes mod og stemme, blev vilkårene for de arbejdende kvinder drastisk forbedret. Bijou kunne ikke komme på nogen bedre kandidat til at navngive deres rosévin efter.


94 POINT | MAD & MONOPOLET

"Jeg er bare en sucker for den helt klassiske rosé og navnlig, når den er lavet, som Sophie Valrose laver den. Et spændende blend af Cinsault (45%), Syrah (5%), Grenache (40%) og Caladoc (10%). I næsen har den duft af jordbær, hindbær, citronskal, rosmarin og et hint af salt og røg (forestil dig at du slår to flintesten sammen). I munden er den fyldig, og du fornemmer både frugten, syren og mineraliteten på én gang – helt enkelt en fremragende rose."

Bijou

I hjertet af både Provence og Languedoc, hvor solen skinner stærkt og vinden blæser køligt, mestrer Bijou disse stolte regioners klassiske traditioner for rosévin til fulde. Her har Bijou Wine skabt et sandt paradis for vinelskere, der søger en smag af det sydfranske i hver eneste dråbe.

Med en stor passion for terroir og en lang historie i regionen, er Bijou Wine et navn, der står for kvalitet og autenticitet. De dyrker deres druer økologisk og bæredygtigt og lader naturen bestemme, hvilken retning vinen skal tage. Med en filosofi om, at vinen skal afspejle det omkringliggende landskab, er Bijou Wines vine en hyldest til Provence og Languedoc, og deres enestående terroirs.