2021 Chablis 1.Cru Cote de Lechet Reserve

Chablis Chablis
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 594821
Udsolgt
kr. 310,00

Intens og kraftfuld Chablis, hvor de gamle vinstokke giver en vin med stor tæthed og kompleksitet i alle aspekter. Op ad glasset kommer noter af moden tropisk frugt, som balanceres af god frisk frugtsyre. Smagen er fyldig, uden at blive for tung, for den får modspil fra Chablis kendetegnene mineralitet, hvor en salt fornemmelse af havvand og muslingeskaller, giver modvægt til frugtens sødme.

Côte de Lechet er beliggende på højre side af Serein floden, ved skråningerne ved Milly by. Defaix familien er den største landholder på Côte de Lechet marken med hele 8 hektar, med optimal eksponering mod solen. Denne Reserve kommer fra den ældste parcel, som er plantet i 1955. Den yderst stenholdige jord giver god dræning og presser rødderne til at søge dybt for at finde vand. Denne parcel regnes for en af de 1.er Cru marker, der har størst udviklingspotentiale. For denne parcel lagres halvdelen af mosten på franske egetræsfade i 12 måneder.

Bernard Defaix

Bernard Defaix er et velanskrevet vinhus beliggende i Chablis, der i tråd med områdets stolte traditioner laver klassiske og indbydende hvidvine af høj kvalitet.