2019 Desiderio Toscana IGT Merlot

Toscana Toscana
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 50003103
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 519,00

100% Merlot som vælter op ad glasset med noter af kirsebær, blommer, sort te, rabarber og et krydret strejf af kardemomme. Vinen har en koncentreret kerne af tannin, som man fristes til at kalde både yndefuld og magtfuld. Tanninerne giver sig til kende, uden at overdøve - og syren væver sig med ind i strukturen og giver dybde til kompositionen. Her får du den perfekte sammensætning af komponenter, når du skal have et kraftigt glas rødvin til ledsager maden.

Desiderio er opkaldt efter en tyr som levede på Avignonesis gård for mere end 100 år siden.  Tyren var den største i hele Toscana, og var voldsomt efterspurgt til avl. Derfor blev Desiderio en af de afgørende faktorer for hvordan Chianina-kvæget kom til at se ud - en kvægtype som er den altafgørende faktor, hvis man skal lave den lokale specialtet 'Bistecca Fiorentina'. Mangt en Italiensk madelsker, har Desiderio at takke for, hvordan denne lokale specialitet smager i dag.

Da man skulle navngive denne Merlot-vin, blev 'Desiderio' et helt naturligt valg, fordi er et testamente til vinens oprindelse i Toscana - og fordi vinen går fantastisk til Bistecca Fiorentina.

Vinen er gæret med brug af lokale gærkulturer i rustfri ståltanke. Gæringen har tager 25-30 dage, hvor man anvender både pump-over og punch-down teknikker, til at trække så meget saft og kraft ud af Merlot-druerne som overhovedet muligt.

Efterfølgende lagres vinen 20 måneder i barrique-tønder af egetræ.

Resultatet er en kraftig og indsmigrende vin med masser af dybde og kompleksitet.

Avignonesi

Avignonesi er resultatet af en sammensmeltning af italiensk tradition og belgisk innovation.

Vingården er opkaldt efter den italienske familie som grundlagde den tilbage i 1970’erne. Men det er først i 2009, da den belgiske advokat og vinelsker, Virginie Saverys, opkøber vingården, at projektet i den grad begynder at tage fart. Og under ledelse af Virginie Saverys er Avignonesi blevet til et af Italiens største og mest betydningsfulde biodynamiske vinhuse.

Med en helt utrolig respekt for både tradition, natur og terroir, skaber de enestående vine, som tryllebinder både anmeldere og vinentusiaster verden over.