2019 Andremily EABA

Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 634319
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.299,00

” This wine begs to be enjoyed now, but will certainly reward those who wait, as this beaty has just begun to show her true potential.”

Jim Binns viser endnu engang, at hans forståelse for Rhône-sorterne og hvordan de bør blandes på kryds og tværs, befinder sig på et fatteligt højt niveau. Hans fortid som cellarmaster hos den berømte vingård, Sine Qua Non sætter sine tydelige spor, i den sikkerhed han navigerer sine blends med, nu hvor han udgiver vinene under eget navn.

EABA-cuvéen er I 2019 sammensat fa 61% Syrah, 24% Mourvèdre 13% Grenache og 2% Viognier. Fuldstændigt som i Rhônedalens store blandings-vine fra Châteauneuf-du-Pape, så varierer blandingen altid fra årgang til årgang, hvor Jim Binns med kirurgisk præcision justerer blandingsforholdet, så hans vin bliver den bedst mulige fortolkning af de mange druesorters forskellige kvaliteter. En særdeles taknemmelig opgave i en vinregion som Californien, som ikke rigtigt oplever ”dårlige” årgange.

Vinen springer op af glasset med typiske Syrah-toner af solbær, brombær og mørke kirsebær, som ledsages af en saltet tone af sorte oliven og den typiske fornemmelse af sort peber. Fra de supplerende druesorter fornemmer man et strejf af franske krydderurter som rosmarin og timian, og Mourvèdre-druen byder ind med sin kendetegnende grovkornede struktur, som tilføjer et fantastisk bid og kant til vinens tekstur. Et helt fantastisk glas, som smager helt fantastisk allerede nu, men som i den grad også har potentiale, hvis man gemmer den væk i kælderen.

Vinen har lagret 22 måneder i egetræsfade, hvoraf 55% har været nye.


97+ point | Robert Parker

” The 2019 EABA ("end all be all") is a blend of 61% Syrah, 24% Mourvèdre, 13% Grenache and 2% Viognier and was made with 65% whole clusters. Fruit comes from several vineyards in Santa Barbara and San Luis Obispo counties, including Bien Nacido, White Hawk, Larner, Harrison-Clarke, G2 and Alta Mesa. It was matured for about 22 months in 55% new French barriques and 600-liter demi-muids and 45% used French barriques, and it was bottled on August 21, 2021. Opaque ruby-purple in color, it offers beautiful, pure scents of licorice, tar, blueberry and black cherry jam, charcuterie, pepper, olive and fried savory herbs, offering up more nuances as it spends time in the glass. Medium-bodied, it has abundant, super-fine tannins, seamless acidity and slowly expanding, spicy flavor layers, finishing very long and alluringly floral. Its notable length, detail and latency suggest this will continue to improve in bottle over the next 5-7 years and will be long lived in the cellar.”

97 point | Jeb Dunnuck

“The 2019 EABA shows the cooler, elegant style of the vintage yet still has classic Jim Binns texture and opulence. Black cherries, kirsch liqueur, roasted herbs, sandalwood, and hints of white pepper define the bouquet, and it's medium to full-bodied, with a pure, elegant mouthfeel and a gorgeous finish. This cooler-climate, perfumed, complex, satisfying Syrah blend will evolve for 15-20 years if well stored. The blend is 61% Syrah, 24% Mourvèdre, 13% Grenache, and the rest Viognier that saw 65% stems and 22 months in 55% new barrels.”

Andremily

Jim Binns er manden der har været højrehånd for Manfred Krankl hos kulthuset Sine Qua Non fra 1996 og frem til 2011, hvorefter han startede sin egen vingård: Andremily. Udgangspunktet er stadig topklasse Syrah fra udvalgte marker langs den Californiske højderyg.