2021 Kreuznacher Grauburgunder

Nahe
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 613921
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 139,00

Saftighed, balance og levende frugt. En smuk Grauburgunder, der formår at fusionere renhed og elegance med stor kompleksitet og en lettere teksturel dybde. Smuk citronfarvet i glasset med fine grønne reflekser.

Duften følger farven med noter af Clara Friis pære, grønne æbler, hvide blomster og frisk estragon, ledsaget af mandelkerne og lettere pikante undertoner. Smagen er besnærende frisk med et potpourri af saftige kernefrugter, komplementeret af hvid fersken, grapeskal, limeblade og knuste sten. En vibrerende, men velintegreret syre, danner rammen om denne karakterfulde Kreuznacher.

Druerne kommer fra flere forskellige parceller i Bad Kreuznach. Plots begunstiget af sine forskellige geologiske kompositioner, der varierer fra sandsten, ler og 'löss'. Druerne høstes manuelt og transporteres forsigtigt til vineriet i små kasser. Inden gæringen, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) på 15% af druematerialet i en periode på 48 timer. Dette for at ekstrahere aroma, smag og et lettere teksturelt bid. Mosten gærer spontant på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af en lagring på de døde gærceller (sur lie), hvilket er et af vinhusets stilistiske kendetegn.

Weingut in den Zehn Morgen

Weingut in den Zehn Morgen er et ambitiøst og fremadstormende vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i Bad Kreuznach i vinregionen Nahe, der har specialiseret sig i klassiske og egnstypiske vine. 

De er på en mission om at genetablere deres hjemstavn som ét af Tysklands fornemmeste vinområder. Og man må sige, at de ikke er bange for at lægge handling bag ordene. For kvaliteten i vinene er helt forrygende, og i Tyskland er man pludseligt begyndt at tale i krogene om dette nye og interessante vinhus.