2022 Sauvignon Blanc Kitzeck-Sausal

Østrig Østrig
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 391222
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 145,00

Fra et af Østrigs mest historiske vinområder, Sausal, bringer Gerhard Wohlmuth dig denne knasende sprøde og mineralske Sauvignon Blanc fra landsbyen Kitzeck. Her ligger markerne i en højde mellem 380 og 650 meter over havet, og med en hældning på op til 80% er de blandt Europas stejleste!

Denne kølige lokation med jordbund fyldt med skifer tillader Gerhard Wohlmuth at lave en helt enestående Sauvignon Blanc. Glem alt om den eksotiske frugt, du kender fra versionerne fra New Zealand, eller den tunge hyldeblomst fra Sancerre. Her bliver det krydret, røget og fyldt med knitrende mineralitet. Frugten springer rundt mellem citrusfrugter og stenfrugt, men det er det stenede terroiraftryk, som virkelig er det spændende her. Det er tydeligt, hvordan Sauvignon Blanc-druen opfører sig markant anderledes her, end man er vant til, at den gør under andre himmelstrøg.

Det skal serveres ordentligt afkølet, så er det her noget nær det mest rene og krystalklare frugtsaft, du kan komme i nærheden af. Vinen har lagret 7 måneder sur lie i gamle, brugte egetræsfade.

Weingut Gerhard Wohlmuth

Siden 1803 har Wohlmuth familien været dedikeret til vindyrkningens kunst. Ejendommen er beliggende i Kietzeck im Sausalâ i sub-regionen Sadsteiermark, i Østrigs sydøstlige hjørne.