2022 Riesling Kitzeck-Sausal

Østrig Østrig
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 391022
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 155,00

Ekspressiv, floral og højaromatisk Riesling fra udvalgte vinmarker i Kitzeck-Sausal. Forførende duft af blomstereng, litchi, akaciehonning og kandiserede citrusskaller, suppleret af en delikat røget undertone. Vibrerende på tungen, med en nærmest elektrisk syre og stor dybde. Fuldmodne æbler, umoden ananas, litchi og limeblade, komplimenteres af gule blomster og knuste sten. Umådelig rank og mineralsk Riesling, der dog samtidig er enormt koncentreret og karakterfuld.

Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 380-650 meter over havets overflade, med en gennemsnitlig hældning på op til 80%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød og sort skifer, samt kvarts. De meget modne druer håndhøstes og selekteres i slut oktober/start november. Druerne presses blidt og mosten spontangærer på rustfri ståltanke ved 20 grader, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i flere måneder. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Weingut Gerhard Wohlmuth

Siden 1803 har Wohlmuth familien været dedikeret til vindyrkningens kunst. Ejendommen er beliggende i Kietzeck im Sausalâ i sub-regionen Sadsteiermark, i Østrigs sydøstlige hjørne.