2020 Morillon Ried Gola

Steiermark
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 391420
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 229,00

Frugtfyldt, mineralsk og lettere cremet Chardonnay, lavet i en helt personlig stil. Forførende duft af saftige gule æbler, melon og hvid fersken, komplimenteret af acacieblomst, grape og friske mandler. Mellemfyldig mund, med en utrolig saftighed og en vibrerende mineralitet. Honningmelon, pære, gule blomster og våde sten, suppleres smukt af diskrete toner af mandelkerne og ristet brød. I sandhed en terroir-drevet Chardonnay, med frugtmodenhed som en stor Côte de Beaune og en mineralitet som en sprød Chablis.

'Gola' betyder nøgen og refererer til den magre skifer-jord som findes på denne mark. Stokkene er utrolig gamle og vinmarken er en af Wohlmuth's 'varmeste', hvorfor høstudbytterne er lave, men frugten både moden og koncentreret. Druerne håndhøstes og selekteres, hvorefter der udføres en kortere maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), for at ekstrahere aroma og smag. Druerne presses ganske langsomt og blidt, inden mosten gærer i en blanding af rustfri ståltanke og store egetræsfade (her af 1 nyt). Vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 9 måneder, hvilket giver vinen komplekse noter af ristet brød og en cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Weingut Gerhard Wohlmuth

Siden 1803 har Wohlmuth familien været dedikeret til vindyrkningens kunst. Ejendommen er beliggende i Kietzeck im Sausalâ i sub-regionen Sadsteiermark, i Østrigs sydøstlige hjørne.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.