2019 Geisenheimer Rothenberg GG Riesling Trocken

Tyskland Rheingau Rheingau
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 498019
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 425,00

Rothenberg-marken er én af de ældste, klassificerede marker i verden. Dens første udmærkelse strækker sig helt tilbage til 1867, hvor den opnåede den højeste certificering (klasse 1). Det er derfor heller ingen overraskelse, at marken under den moderne og terroir-fokuserede VDP-organisation også har åbnet GG-status, der er den tyske pendant til Grand Cru.

Rothenberg-markens første benævnelse stammer fra områdets munke, helt tilbage i 1145. De navngav marken ’Rothenberg’ efter jordens rødlige farve, som skyldtes et højt indhold af rødt jernoxid. Marken har en perfekt syd-sydvest orientering og en imponerende 40% hældning, og dermed står terroir-stjernerne på linje for at producere druer af en imponerende kvalitet. Og det skal vi love for, at der bliver.

Weingüter Wegelers 2020 Geisenheimer Rothenberg åbner med en glasklar næse, hvor man virkelig kan fornemme den jernholdige jords positive indflydelse. Det følges op med en syngende fornemmelse af citroner; det føles så nærværende, at det er som om man plukkede den direkte fra træet. Det fortsætter over i en imponerende koncentreret duftpalette, hvor den ene efter den anden syrlige frugt smelter sammen med en mere saftig og frodig stenfrugt. Det balancerer hele tiden mesterligt imellem det modne og det syrlige, og vinens syre træder tydeligt frem, men er pakket blødt ind i en cremet tekstur. Det hele fortsætter ud i en imponerende lang eftersmag, der vidner om, at vinen er lavet på druer med en imponerende mostintensitet.

Her får du Riesling på et indiskutabelt højt niveau, som også har fået vinanmelder James Suckling til at strø om sig med rosende ord og afsindigt høje point. Det smager allerede forblændende godt nu, men kan man holde sig i skindet og lade den udvikle sig i vinkælderen, så er der kæmpe vinoplevelser i vente.


James Suckling 96 points

"Deep, apricot and herbal nose with so much delicacy! At once concentrated, generous and vibrant, this is a stunning dry Rheingau riesling with a ton of structure and energy"

Weingüter Wegeler

Weingüter Wegeler er ejet af Tom Drieseberg og hans kone. Vingården er grundlagt i 1882 i Rheingau og sidenhen udvidet med nogle af de bedste besiddelser i Moseldalen.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.