Wölffer Estate

Wölffer Estate er navnet på dette internationalt orienterede vinhus beliggende på Long Island omkring 170 kilometer fra New York City, der har specialiseret sig i spændende og karakterfulde vine af høj kvalitet.

pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
  1. Perle Chardonnay
    MM 94
    Rigdom og elegance i smuk symfoni. Med stor inspiration fra Bourgogne, har Wölffer skabt en 'perle' af en Chardonnay. Smuk let gylden farve, med noter af hvid fersken, gule æbler, citronconfit og honningmelon, suppleret af fine toner af ristet toast, smør og flødekaramel. Cremet, blød og med stor koncentration, balanceret af en levende syre og en forfriskende mineralitet. En imponerende lang eftersmag der med sin store energi, vidner en Chardonnay på tårnhøjt niveau. Bør serveres i store bourgogneglas og ikke alt for køligt - gerne flankeret af rige fiskeretter eller svampebaserede serveringer., , -----, , Vinen er skabt på 100% Chardonnay, af klonerne Dijon#76 og David 3. Frugten høstes fra nogle af producentens ældste parceller, med vinstokke der er op til 33 år gamle. Begunstiget  af jordbunde sammensat af sand, silt og mindre mængder ler, samt  kølige vinde fra det nærliggende Atlanterhav,  hvilket  sikrer  en  perfekt  moden  frugt  med moderate  potentielle  alkoholniveauer  og  masser af  frisk  syre.  Druerne dyrkes  efter  bæredygtige  principper  og håndhøstes i medio oktober.  Ved ankomst til vineriet afstilkes druerne prompte, efterfulgt af knusning og blidt pres. 100% af mosten gærer på en blanding af franske 'barriques' (225 liters egetræsfade) og de større 500 liters 'puncheons', heraf 19% nye. 20% af vinen gennemgår malolaktisk omdannelse, for netop at skabe en komplet balance mellem friskhed og cremethed, komplimenteret af diskrete toner af smør. Vinen lagrer endeligt i 7,5 mdr. (i kontakt med de døde gærceller), inden vinens blendes og flaskes - naturligvis uden forudgående klaring.
    kr. 325,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Long Island var mest kendt for sine kartoffelmarker, indtil pionerparret Alex og Louisa Hargrave etablerede den første vingård i starten af 1970’erne. Det blev både en kæmpe succes og starten på en revolutionerende udvikling, som i dag har gjort Long Island til USA’s tredje største vinregion.

Wölffer Estate ligger i den lille by Sagaponack. Det blev grundlagt af Christian Wölffer i 1988, men drives i dag af hans børn Marc og Joey sammen med deres partner, vinmageren Roman Roth.

Ejendommen omfatter i alt 69 hektar. Af dem er de 22 afsat til vinmarker, hvor man ud fra en grundlæggende bæredygtig tilgang dyrker druerne Merlot, Chardonnay, Cabernet Franc, 

Cabernet Sauvignon og i lidt mindre omfang Trebbiano, Pinot Noir og Vignole.

Det har resulteret i en række spændende og karakterfulde vine skabt ud fra en grundlæggende ambition om at: ”kombinere europæiske elegance med Long Island-terroirets særlige karakter.Ud over rød, hvid, rosé og mousserende producerer man også Cider og Gin.

Derudover lykkedes det – efter man havde brugt omkring to år på at finde den helt rigtige franske vingård – i 2022 at realisere en gammel drøm at lave en klassisk fransk Provence-rosévin.

Dermed blev der føjet et helt nyt og spændende internationalt kapitel til Wölffer Estates historie, da man i forvejen også ejede vinmarker i Mendoza i Argentina samt på Mallorca.