The Prisoner Wine Company

The Prisoner Wine Company startede som et undergrundsprojekt, hvor en amerikansk winemaker gjorde alt det, som de etablerede vinproducenter i USA sagde, at man ikke skulle gøre. Siden er de vokset fra at være en lille kultproducent, som kun true believers kendte til, til at være noget som er på alle amerikaners læber. Ved at stå ved deres egne overbevisninger, og gå imod strømmen, skabte de en ny trend, som tog USA med storm.

pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
The Prisoner Wine Company

The Prisoner Wine Company startede som et undergrundsprojekt, hvor en amerikansk winemaker gjorde alt det, som de etablerede vinproducenter i USA sagde, at man ikke skulle gøre.

Det begyndte i Napa Valley.

Året er 2000, Y2K har ikke udslettet hele verdens digitale liv, i radioen hiver Santana i guitarstrengene på ’Smooth’ og Destiny’s Child synger ’Say My Name’, og winemaker Dave Phinney går rundt med en lyst til disruption. Vinbranchen er kørt fast, og det er tid til noget nyt. Alle de andre vinproducenter i Napa Valley producerer nærmest udelukkende vine på én druesort. Og det handler for dem angiveligt om at fremvise druesorternes væsen og identitet helt klart og uspoleret. Men for Dave, der var det en kreativ begrænsning, og det ville han gøre op med.

Han ender med at skabe et rødt blend, af druer han køber fra vinbønder i Californien, på en blanding af Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Syrah og Charbono. Etikketten giver han en rock’n’roll/grunge æstetik, hvor en fange er afbilledet i lænker. The Prisoner Wine Company er født.

Vinen bliver en gigantisk succes. Og i en tid før Instagram og Facebook, går The Prisoner Wine Company viralt i mund til mund overleveringer.

Fra at være noget som en lille skare kender til, bliver The Prisoner Wine Company til noget som er på alle amerikanernes læber. Det er et nybrud i amerikansk vinproduktion.

Prison Wine Company i dag: Unshackled.

The Prison Wine Company har rykket sig meget siden sin spæde start som et lille kultprojekt. I dag er det en af USA's mest største vingårde, som samarbejder med over 100 forskellige vingårde, som de køber druer af, til at producere deres efterspurgte vine.

I dag er det Chrissy Wittmann som er Director of Winemaking, og under hendes lede, er The Prison Wine Company klar til at erobre vinverdenen endnu engang. Hun har sammen med sit team skabt ’Unshackled’ linjen. Formålet er at skabe vine med samme distinkte stil, som den forbrugerne kender fra the Prison Wine Company, men til nogle priser, hvor langt flere vinelskere kan være med.

Et nyt og spændende projekt, hvor blikket er rettet imod de californiske druesorter, som de henter fra Californiens central- og north coast. Med dette projekt vil endnu flere kunne komme i kontakt med det mesterlige håndværk fra The Prison Wine Company, og verden lader til at ligge for deres fødder.