Marchesi Incisa Della Rocchetta

Bag det relativt lange navn gemmer der sig et traditionsrigt og familiedrevet vinhus, der både har formået at skabe sin helt egen unikke profil og på overbevisende vis indskrive sig i Piemontes klassiske tradition for fremragende vine lavet på druerne Barbera og Nebbiolo.

pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

Marchesi Incisa-familien kan føre deres rødder i Piemonte helt tilbage til 1100-tallet, hvor nogle fjerne forfædre etablerede et hjem i bakkerne i kommunen Rocchetta Tannaro  

Her valgte man 200 år senere at give munke lov til at dyrke vin på familiens ejendom, hvilket blev den første spæde start på familiens vineventyr, som for alvor tog fart, da Leopoldo Incisa delle Rocchetta, et medlem af det kongelige akademi for landbrug i Torino, i 1800-tallet begyndte at dyrke sine egne druer, bl.a. Pinot Noir, i området. 

Selv om Pinot Noir i dag er en meget sjælden drue i Piemonte har hans efterkommere valgt at fortsætte traditionen og ære deres forfader ved at opkalde en af deres vine, lavet udelukkende på Pinot Noir, efter ham.  

I 1990 blev der taget hul på et nyt og vigtigt kapitel i vingårdens historie, da Marchesa Barbara Incisa della Rocchetta valgte at investere i et moderne vineri, hvor det efterfølgende - med assistance fra den anerkendte vinmager Donato Lanati – er lykkedes at skabe de mange fremragende vine, der på overbevisende vis indskriver sig i Piemontes lange og stolte vintradition.

Det gælder ikke mindst husets udgaver af de klassiske Piemonte-vine, Barbera D’Asti og Barolo. som bl.a. har fået pæne ord med på vejen af den toneangivende anmelder James Suckling.

Men derudover producerer Marchesi Incisa Della Rocchetta også hvid-og rosévine samt rødvinen Rollone, som helt i tråd med husets unikke tradition er lavet på en blanding af Barbera og Pinot Noir – og selvfølgelig findes i vores sortiment!