Benoît Gautier

Benoit Gautier tog over i 1981, og var den første i familien til at aftappe på ejendommen.

pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Familien Gautier kan føre deres historie med vin syv generationer tilbage, nærmere bestemt til året 1669, hvor historiske dokumenter viser, man første gang begyndte at lave vin på stedet.

Benoit Gautier har været i spidsen for familieforetagendet siden 1981, hvor han bl.a. gennemførte, at man skulle begynde at sælge sine vine til andre end bare de lokale vinhandlere.

Det betyder, at Domaine Benoit Gautier i dag forhandles internationalt i USA, Kina, Japan, Canada, Rusland og Europa, heriblandt Danmark, hvor vi er glade for at kunne tilbyde husets vine i vores sortiment.

Selve antallet af vinmarker udgør i alt 15 hektar, hvor man udelukkende dyrker den for området meget klassiske Chenin Blanc-drue i en jordbund domineret af en blanding af kalksten og grus.

I kælderen arbejdes der klassisk med pneumatisk presse og gæring på temperaturstyrede ståltanke. I visse år kan nogle af vinene komme på store træfade, men ikke for at få smag fra fadet.  

Resultatet er en række klassiske og indbydende vine, hvor især flagskibet Vouvray de Gautier er et særdeles spændende bekendtskab, som hermed anbefales varmt!