2020 La Miranda Garnacha Blanca

Spanien Somontano
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 5000519
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 110,00

Saftig og forfriskende Garnacha Blanca, i en grønkrydret og mellemfyldig stil. Karakterfuld og tillokkende duft, med nuancer af fersken, grape, limeblomster og fennikelkvist, der ledsages af friske nøddeskaller, hvid peber og urtelakrids. Elegant, levende og saftspændt på tungen, der dog fremstår blidt olieret og blød, på én og samme tid. Hvide meloner, grønne blommer, orangefarvede citrusfrugter og nybagt brød, foruden et lakridsalt element - der giver både rygrad og karakter. Eftersmagen er læskende og nærmest stenet i sin struktur, med imponerende syre og kølig mineralitet. Til prisen er La Miranda et absolut scoop - og en påmindelse om at vi bør drikke mere hvid Garnacha!

Vinen er sammensat af 100% Garnacha Blanca, med oprindelse fra de 3 vinmarker Guardia, Purruego og Las Almunias i Secastilla-dalen - der ligger i den nordøstlige ende af vinregionen Somontano. Beliggende på de stenede og solbeskinnede bjergsider i op til 700 meters højde, begunstiget af kølige vinde fra Pyrenæerne. Vindyrkningsforhold der tilsammen sikrer optimal frugtmodenhed, samtidig med at syren bevares. Frugten håndplukkes i små kasser i den sidste uge af september, efterfulgt af fuld afstilkning og knusning i selve marken. Ved ankomst til vineriet separeres den frit-løbne most prompte ('free-run juice') fra skallerne, for at bevare lethed og syre i den endelige vin. Efter den alkoholiske gæring overflyttes vinen til franske egetræsfade, hvor den lagrer i 4 mdr. - med regelmæssig omrøring af de døde gærceller ('batonnage'). Dette bidrager med mundfulde og brødagtige undertoner, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve fadene.   

Pago de Secastilla

For foden af Pyrenæerne, i vinmarker i imponerende 700 meters højde, står Pago de Secastilla's oldgamle Garnacha-stokke. Secastilla-dalen, som vingården tager sit navn efter, er et af de mange glemte steder, som en ny generation af vinproducenter genopdager på ny til stor glæde for vinentusiaster verden over.

Her i de højtbeliggende vinmarker, der kan man dyrke nogle helt enestående Garnacha-druer, og Pago de Secastilla formår med kirurgisk omhyggelighed og en enestående sans for terroir at producere vine med en helt utrolig dybde og kompleksitet.

Det er blot et spørgsmål om tid, før Somontano og Secastilla er navne inden for spansk vin, der er lige så efterspurgte som Rioja eller Ribera del Duero.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.