2017 Coma Blanca Priorat

Spanien Priorat
Hvidvin - 75,00 cl. - 15,00% vol. - Varenummer: 508617
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 549,00

”Det her er juvelen i Mas d’en Gils krone.”

Mas d’en Gils top-cuvée af deres hvidvine er noget helt særligt. Selv introducerer de den som en hvidvin, der skal serveres efter de røde. Fordi her er der så meget personlig og udtryk, at den sagtens kan følge efter en fyldig rødvin.

Vinen er dyb, kompleks og som man slynger den rundt i glasset får man hele tiden nye associationer til, hvad smagsbilledet har at byde på. Det er både saftig stenfrugt, citrus, æbler og blomster – men også krydderuter, mineralitet og et strejf af noget sødligt, det ene øjeblik føles det som honning, det andet som moden melon.

Det er en oplagt vin at servere til grillet skaldyr, hummer eller rejer fx, eller helstegt kylling ala provencial med masser af friske krydderurter. Men vil du være sikker på at få det hele med, og virkelig mærke terroiret fra Priorat, so Mas d’en Gil formår at fortolke så ærligt og transparent, så nyd den helt for sig selv. Gerne af store Bourgogneglas, og gerne omkring 12 grader.

Druerne kommer fra 4 forskellige vinmarker i Coma-dalen, hvor to af markerne er plantet med Grenache Blanc, mens den anden er med Viura, og stokkene er plantet mellem 1941 og 1945. Jordbunden består af en lokal jordtype kaldet Llicorelles, der er en sammensætning af flere typer af skiffer

Vinen har lagret seks måneder i 500 liters egetræsfade, og derefter på flasken i 18 måneder før den frigives.

Mas d'en Gil

Mas d'en Gil er berømte og berygtede for at lave Priorat-vin, der leder blindsmagende sommelierer på vildspor og får vinentutiaster til at juble euforisk. De er kendt for at kombinere traditionelle metoder med moderne teknikker, for at lave vine der udtrykker Priorats unikke terroir, på helt enestående maner. Med en passion for at arbejde tæt sammen med naturen stræber familien Rovira, som i dag driver vingården, efter at skabe en unik og klassisk vin, der repræsenterer Priorat-områdets, og vinhusets, lange og rige historie.