2021 Touraine Sauvignon Blanc

Loire
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 643721
Tilføj til ønske liste
Der er kun 6 tilbage på lager!
kr. 109,00

Ekspressiv, sprød og aromatisk Sauvignon Blanc. Denne klassiske hvidvin fra kommunen Touraine, forfører med sin blomstrende åbenhed og eventyrlige energi. Indsmigrende dufte stiger op af glasset, med noter af hvide liljer, limeblade og friske mandariner, omkranset af grønne asparges, hyldesaft, solbærblomster og knust kalk. Intens, læskende og mellemfyldig mund, hvor den underspillede cremethed, flankeres af en smertende mineralitet. Smagen er koncentreret men samtidig fuld af finesse, med en kerne af syrligt-søde citrusfrugter, pomelo og stikkelsbærbusk, ledsaget af hvide roser, akacieblomster og mynte. En teksturel, saftspændt og knasende sprød finish, med en mundvandsdrivende frugtsyre der lader mundvandet løbe. Fantastisk gastronomisk vin, der omfavner alt fra sprøde salater og nænsomt tilberedt fisk, til den sæsonbetonede stenbidderrogn og hvide asparges. 

Vinen er sammensat af 100% Sauvignon Blanc, som høstes fra Cher-flodens bredder i hjertet af vinregionen Loire. 25 år gamle vinstokke, dybt forankret i de flint- og ler- stensholdige jordbunde. Markerne dyrkes med stor respekt for det omgivende miljø og produktionen er hermed ved at overgå til økologisk landbrug. Mosten koldgærer på temperaturkontrollerede ståltanke og den malolaktiske omdannelse blokeres, hvorved den naturlige æblesyre holdes intakt. Dette for at bevare frugt og friskhed i den endelige vin. Efter gæringen modner vinen på de døde gærceller ('sur lie'), hvilket bidrager med en diskret cremethed og fylde. 

J. de Villebois

Historien om producenten Villebois starter i 2004 da Joost de Willebois ser et lille vineri til salg i Touraine regionen i den smukke Loiredag. Ejeren manglede en arvtager til familievirksomheden så Joost købte sig ind her.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.