2019 La Garrigue

Rhône Cotes du Rhone
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 280319
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 139,00

Drueplukkerne står op ved daggry, når der skal høstes til La Garrigue cuvéen fra Domaine Saint-Etienne, fordi druerne må ikke være for varme, når de plukkes, da man på den måde undgår bismage i vinen.

Omhyggeligheden, der gennemstrømmer vinens produktion, står tydeligt frem allerede i duften. Helt klare og uspolerede noter af blomster, hvor det for os udtrykker sig som jasminer og violer, strømmer op af glasset. Frugten i vinen udtrykker sig som kirsebær, granatæble, hindbær og brombær, som får sensorisk modspil fra noter af lakrids og hasselnødder. Teksturen har silkebløde og finkornede tanniner, som leder vinen ud i en god, lang eftersmag med rigelige mængder af finesse.

Vinen er lavet på helt afstilkede druer, som vinificeres individuelt efter den markparcel, de er høstet fra. Den alkoholiske gæring startes med spontangæring, og vinen lagrer 7-10 måneder i rustfri ståltanke.

Domaine Saint Etienne

Vinhuset Domaine Saint-Étienne ligger i den lille kommune Montfarin i Gard-regionen mellem Avignon og Nîmes i det sydlige Frankrig. Det er ejet af manden, der er blevet kaldt ”Kongen af Rhône”, Michel Chapoutier, hvis visionære og kompromisløse vinfilosofi har gjort ham til en både beundret og kontroversiel skikkelse blandt producenter i den traditionsrige region.