2021 Nuits-St-Georges 1. Cru Rue De Chaux

Bourgogne Nuits-Saint-Georges
Rødvin - Varenummer: 300121
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 579,00

Essensen af Nuits-Saint-Georges, er denne forblændede 1. Cru. Fra den mindre kendte vinmark 'Rue de Chaux' i den centrale del af kommunen, viser vinen sig robust og rankrygget i sin struktur - men alligevel så umådeligt elegant i sin natur. Den kølige næse åbner sig stille og roligt op, med en symfoni af både rødlige og blåviolette frugter. Mørkerøde kirsebær, tørrede blodappelsiner, hindbæressens, blomsterblade og blommeskind, tilsluttet af komplekse underskovstoner, anisfrø og et strejf af tobak. Mundfølelsen er stramt struktureret, men ganske finkornet i sin tannin - med et nærmest 'køligt-rustikt touch', der signaturisk spiller ind. Smagen følger næsens uimodståelige univers, med vilde jordbær, tranebær, bitter bergamotte og kirsebærsten, der interagerer med stjerneanis, muldjord og krydret læderskind. Muskuløs og raffineret - nøjagtig som ægte Nuits-Saint-Georges skal være!

1. Cru-marken 'Rue de Chaux' er beliggende i hjertet af appellationen, vest for selve byen Nuits-Saint-Georges. Et grusholdigt terroir, opkaldt efter den nærtliggende landsby 'La Chaux', hvor Remoriquet ejer et 30 år gammelt parcel. Vinen er fremstillet efter producentens generelle opskrift: meget lave høstudbytter, udelukkende håndplukket og bæredygtigt dyrket frugt, tilsluttet af indledende koldmaceration og spontangæring på betonfade. Vinen modner i ca. 15-18 mdr. på egetræsfade, maximalt 30% nye.

Domaine Remoriquet

Remoriquet er et familiedrevet Domaine på blot 10 hektar, beliggende i hjertet af Nuits-St-Georges. Et vinhus etableret tilbage i 1890, som nu videredrives på 4. generation. Remoriquet’s parceller spreder sig over ganske få appellationer, med langt de fleste placeret i selve Nuits-St-Georges. Begunstiget af nogle af de mest blændende 1. Cru’s i kommunen – hvilket tæller ”Les Damodes”, ”Les Bousselots”, foruden den berygtede ”Les Saint-Georges”. Desværre er mængderne små, men kvaliteten til gengæld i top – noget af det mest ægte og autentiske Nuits-St-Georges, vi erindrer at have smagt.