2017 Château de Ferrand

Bordeaux Bordeaux
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 347117
Tilføj til ønske liste
Der er kun 1 tilbage på lager!
kr. 399,00

Kompleksitet, fokus og elegance. Denne klassisk-strukturerede Saint-Emilion fra nogle af appellationens højest beliggende vinmarker, er ganske enkelt forblændede. Dyb, rank og med stor aromatik, og næsten fløjspoleret i sin tekstur. Næsen er én af dem man kan blive ved med at dykke ned i, med nuancer af mørkerøde blommer, krydrede figner, kaffe, skovbær og ny læder, omkranset af rosenolie, cedertræ, kakao, skovbund og lakrids. Saftspændt, mellemfyldig og velstruktureret mund, med imponerende syrekomposition og rank mineralitet. Blommer, kirsebæressens, figner, rosenolie og bitter chokolade, krydret med vanilje, valnød, tørrede svampe, røget kød og viol. Stramt struktureret i den uendelige finish med en forunderlig sammensmeltning af frugt, fad og diskret-lagrede toner. En vin du uden at blinke kan hengemmes i minimum 10-15 år fra høståret.

Som skabt til dyre- eller flyvende vildt, gerne ledsaget af friskrevet trøffel eller andre værdifulde svampe.  

Vinen er typisk sammensat af hovedsageligt Merlot, tilført Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. Håndhøstet frugt fra nogle af de højest beliggende vinmarker i hele Saint-Emilion, nærmere bestemt i den østlige del af appellationen. Her ejer slottet i alt 32 hektar land på det veldrænede og lerholdige ’Saint Hyppolyte’ plateau, der ligger i op til 100 meter over havets overflade. I vinmarken arbejdes der ud fra bæredygtige principper, hvilket betyder at slottet i 2018 fik tildelt en HEV-Level 3 certificering (High Environmental Value) og er 100% økologisk certificeret fra 2024. De forskellige 'plots' behandles og vinificeres hver for sig inden det endelige blend, som modner i 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), her af blot 30% nye.

Wine Spectator 92 points

"Ripe and focused, with a core of steeped plum and blackberry fruit that shows depth and drive due to a buried graphite edge and a sleek alder and tobacco streak along the edges. Mouthwatering finish."

March 2020

Château de Ferrand

Château de Ferrand er et historisk vinslot med rødder helt tilbage til 1702. På trods af slottets lange historie, er det ét af de mest konsistente i Bordeaux og har blot skiftet ejer én enkelt gang, da den berømte Bich-familie (medstifteren ”BIC Pen”) opkøbte slottet i 1978.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.