2021 Monte Carbonare Soave Classico DOC

Veneto Veneto
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 598721
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 215,00

Vulkansk jordbund udtrykker her Garganega druen perfekt. Duften af regn på flintesten og den friskhed, der stiger fra marken efter sommerens første regn. I næsen anes også noter af moden citrusfrugt og friske krydderier. Cremet mundfylde, der gennemskæres af sprød mineralitet og frugtsyre. En balanceret Soave med stor personlighed. Suavia siger selv, at dette er jordens udtryk i glasset.

Monte Carbonare vinmarkens vinstokke stikker rødderne dybt ned i den sorte jordbund. Ren vulkanjord. Det er med til at skabe vinens karakter, ligefrem og ærlig, med en præcis mineralsk natur! I midten af oktober høstes Garganega druerne fra vinmarken i hånden. Druerne presses nænsomt ved ankomsten til vineriet, og den alkoholiske gæring foretages over 16 dage i ståltanke. Der gennemføres ingen malolaktisk gæring, men vinen ligger i 15 måneder med gærresterne for at få yderligere kompleksitet.

Suavia Azienda Agricola

For at skrive en god historie har du brug den rigtige lokation og de rigtige mennesker. Historien om Suavia har netop dét. Landsbyen Fitta, beliggende højt i markerne i Soave distriktet.