2021 Bedoba Saperavi

Georgia Georgia Kakheti
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 505321
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 129,00

Bedoba fra Georgiske Kakheti Wine Company er en helt unik rødvin, som kommer til at imponere dig med sin smagsintensitet, fylde og dybde. Den henleder tankerne på velkendte, kraftige vine som Ribera del Duero, Amarone eller amerikansk Cabernet Sauvignon, men udtrykker sig på sin helt egen unikke måde. Så er du til storladen rødvin, der smager af noget, så er det her muligvis din nye yndlingsvin.

Vinen er lavet på en lokal, Georgisk druesort kaldet Saperavi. Det er en druesort som er blevet kendt som flagskibet for Georgisk kvalitetsvin, og er kendetegnet ved sin dybe, mørke farve. Det skyldes at Saperavi tilhører en sjælden familie af druesorter, som udover at have højt indhold af farvestof i drueskallen, også har en farvet most indeni.

I denne mesterlige fortolkning fra den georgiske vinmager, Nugzar Ksovreli, får du en Saperavi-rødvin som er fyldig, blød og intens. Det første man møder i vinen, er en smagseksplosion af mørk, moden frugt. Brombær, solbær, blommer, kirsebær og vi kunne blive ved. Det suppleres af krydrede noter, hvor krydderurter, peber og bagekrydderier er det som vi bedst kan beskrive det med. Teksturen er blød men standhaftig, hvor tanninerne giver præcis nok modspil til at det holder sig interessant, men uden at det nogensinde bliver aggressivt.  

Vinen modnes på en kombination af leramforaer og fade af amerikansk eg. Den største del lagres på de traditionelle, Georgiske ’Qvevri’ - en stor lerkrukke, som graves ned i jorden. En metode som har været anvendt til vinproduktion i Georgien i flere tusinder af år, og som siden 2023 har været beskyttet af UNESCOs kulturarv -program.

Det sikrer at vinen får det umiskendelig Georgiske udtryk, som Nugzar Ksovreli så inderligt ønsker at vise frem for vinen.

93/100 point | International Wine & Spirits Competition

"Intense, fruit-driven aromas on the nose combine with vanilla, cinnamon and cedar characteristics, bringing high acidity with well-balanced tannins. An easy drinking style wine."


92/100 point | Mad og Monopolet

"Det er en vin for dig, som godt kan lide de store fyldige og let sødmefulde vine. Ret imponerende. – masser af powerfrugt og store tanniner samt masser af sødme, men også syre, som skaber balance."


Kakheti Wine Company

Khaketi Wine Company lyder som noget stort, og maskinelt. Men i virkeligheden er der tale om det stik modsatte. Det er et joint venture imellem den georgiske vinmager, Nugzar Ksovreli, og den Schweiziske vin-entreprenør, Thierry Fontannaz.

Sammen har de skabt en vingård med ét formål: At lave autentisk, Georgisk vin. Og det er de i den grad lykkedes med. Lige fra arbejdet i marken, til måden der høstes på og til fremgangsmåden for vinificeringen, går de hver gang en lang og besværlig vej, for at levere det bedst mulige produkt.

Med det niveau de ligger for dagen på deres vine, og til den pris de sælger dem til, er vi slet ikke i tvivl: Kakheti Wine Company kommer til at tage vinverden med storm.