2021 Bedoba orange

Georgia Georgia Kakheti
Orangevin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 173721
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 145,00

I Georgien har man lavet ”Orangevin” i over 8000 år. Metoden går ud på, at man i nedgravede og åbne lerkrukker, kaldet Qvevri, macererer sine hvidvindruer med skallerne. Det farver vin orange, og var en teknik der nærmest var gået tabt, men som igennem de seneste år har fået et stærkt tilbagetog. Metoden blev inkluderet på UNESCOs liste og kulturarv i 2013.

Er du allerede stor fan af orangevin, eller sidder du og påtænker, om du skal prøve det? Så er Bedoba Orange uanset et fantastisk bud på en ravfarvet, vinøs oplevelse, som sidder lige i skabet. Ikke bare stammer den fra genrens fødested, Georgien, den har også en saftig og imødekommende stil, som gør den taknemmelig som første møde med denne vintype. Og tror os når vi siger, at det er overraskende lækkert! Er man velbevandret indenfor Orangevin, så vil man elske hvor både saftig og struktureret Kakheti formår at lave deres orangevin. Fantastisk at nyde helt for sig selv, men skal du have mad til, så gå efter noget med lyst kød, gris eller kylling, og gerne noget hvor du bruger lidt krydderier og evt. tørrede frugter. En Porchetta-steg er helt oplagt!

Vinen er sammensat af 70% Rkatsiteli og 30% Kisi, der begge er klassiske, georgiske druesorter. Vinen er delvist gæret og lagret på traditionelle Qveri-amforaer og på 225 liters egetræsfade.

96 point | IWSC International Wine & Spirit Competition

92 point | Mad & Monopolet

"Denne er en vild orangevin, som du med garanti vil blive positivt overrasket over. Det er en vin, som du sagtens kan sidde længe og dufte til, da den udvikler sig ret meget i glasset. I munden er den let fyldig, tør og har en skøn syre og frugtfylde. Server den for én som går meget op i vin, og lad vedkommende gætte på hvad det er." 

Double Gold | Gilbert & Gaillard

Kakheti Wine Company

Khaketi Wine Company lyder som noget stort, og maskinelt. Men i virkeligheden er der tale om det stik modsatte. Det er et joint venture imellem den Georgiske Winemaker, Nugzar Ksovreli, og den Schweiziske vin-entreprenør, Thierry Fontannaz.

Sammen har de skabt en vingård med ét formål: At lave autentisk, Georgisk vin. Og det er de i den grad lykkedes med. For de producerer kun én cuvée, Bedoba, men den går de til gengæld også hele vejen med. Lige fra arbejdet i marken, til måden der h¢stes på og til fremgangsmåden for vinificeringen, går de hver gang en lang og besværlig vej, for at levere det bedst mulige produkt.

Med det niveau de ligger for dagen på deres vine, og til den pris de sælger dem til, kommer Kakheti Wine Company til at tage vinverden med storm.