”Uden gode druer er det ikke muligt at lave god vin”.
Sådan lyder mottoet for dette traditionsrige og familiedrevne vinhus, der kan spore sine rødder helt tilbage til 1560, hvor en af de fjerne forfædre første gang besluttede sig for at gå i gang med at lave vin i Loire-kommunen Menetou-Salon.
Et andet skæringspunkt hedder 1884. Det er nemlig her, at P.A. Clément opførte den vingård, der stadig her mange år efter danner ramme for vinhuset Isabelle et Pierre Clément, som trods navnet i dag drives af parrets to børn, Anne og Pierre-Alexander.
Selve vinmarkerne udgør i alt 40 hektar og ligger i den nordlige del af Loire ikke langt fra prestigefyldte appellationer som Sancerre og Pouilly-Fumé, hvor man i en jordbund bestående af grus og kalksten dyrker en blanding af Sauvignon Blanc (2/3) og Pinot Noir (1/3), som bruges i husets røde, hvide og rosévine
Når druerne er plukket, havner de i kælderen, hvor der gennemføres naturlig gæring, inden al rødvinen og en stor del af hvidvinen lagres på eg.
Generelt har man stort fokus på bæredygtighed, hvilket man har modtaget konkret bevis på i form af certifikaterne Terra Vitis og Haute Valeur Enviromentale, ligesom man siden 2021 arbejdet på en total omlægning til økologisk produktion.
Isabelle et Pierre Clément er altså et vinhus, der fuldt ud lever op til deres egen modsætning om at ”forene tradition og modernitet”.
Så er man på udkig efter fransk kvalitets-vin af den helt klassiske skole, er dette ganske enkelt et fremragende valg!