Chateau Haut-Dambert

Chateau Haut-Dambert er en del af vingården Vignobles Buffeteau beliggende 45 kilometer sydvest for Bordeaux i området L’Entre-deau-Mers, hvor man med rod i mange års traditioner har specialiseret sig i produktion af indbydende rød-og hvidvine.

pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Historien om Chateau Haut-Dambert kan føres tre generationer tilbage, nærmere bestemt til 1920, hvor den nuværende ejer Jean Luc Buffeteaus bedstemor, Yvonne Ilthier, påbegynder en lille vinproduktion på stedet.

Siden er antallet af vinmarker vokset løbende gennem årene, så de i dag udgør 29 hektar. Af dem er de 20 beplantet med røde og de 9 med hvide druer. De fordeler sig mellem hhv. 80 % Merlot, 10 % Cabernec Sauvignon, 5 % Cabernet Franc og 4 % Malbec samt 66 % Sauvignon Blanc, 19 % Sauvignon Gris og 15 % Muscadelle.

Det resulterer i en samlet årlig produktion på 1800-2000 hektoliter – eller lidt mere præcist: 200.000-240.000 flasker.

Selv om Vignobles Buffeteau efterhånden har en stor og mangeårig erfaring med produktion af kvalitetsvine - både hvid, rød og rosé - har man formået at bevare en vis ydmyghed over for opgaven. Som det formuleres:

”Vi er drevet af lidenskab, og det ligger os på hjerte, for hver årgang, at finde det helt rigtige samspil mellem klima, terroir og vinstok, så vi kan plukke de allerbedste druer. Det er nemlig gennem vinstokken, at man laver den gode vin. Vinmagerens rolle er blot at realisere dens fulde potentiale.”

Derfor har man valgt at arbejde efter miljøbevidste produktionsmetoder: I 2017 modtog man det franske miljøministeriums officielle miljøcertifikat (Haute Valeur Enviromentale), og siden 2019 har man desuden arbejdet på en total omlægning til økologisk produktion.