Bastide Du Claux

Bastide du Claux er et lille vinhus skabt af Sylvain Morey i hjertet af Luberon National Park i Provence, der på overbevisende vis indskriver sig i områdets tradition for rød- og hvidvine af høj kvalitet.


pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
  1. Le Claux
    Mørk og saftig på alle punkter. En vin med sort frugt fra syrah druen, som holdes frisk og luftig af inspirationen fra Bourgogne. God mundfylde, med et lille krydret element der giver dybde og kompleksitet. Fløjlsbløde tanniner og lang cremet eftersmag. En vin der passer godt til grillet svinekød. Le Claux er sammensat af 60 % syrah, 30 % grenache og 10 % mourvedre. Druerne er høstet, i hånden, fra op til 80 år gamle vinstokke, som er dyrket økologisk i Luberon distriktet. ----- Vinen gæres i træfade og lagres efterfølgende på store fade, for at få dybden og ekstra kompleksitet. 40 % af druerne afstilkes ikke, hvilket er med til at give mere luftighed i den endelige vin. Gæringen foregår kun med den naturlige gær, ved kontrolleret temperatur. Vinen filtreres kun let ved aftapning og der bruges et minimum af svovl.
    kr. 210,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Sylvain Morey er ud af en familie med stolte vintraditioner, der kan føres ikke mindre end 400 år tilbage i Côte d’Or-kommunen Chassagne Montrachet i Bourgogne.

Alligevel startede hans eget vineventyr en del længere sydpå, nærmere bestemt omkring 500 kilometer i den smukke og klipperige Luberon National Park

Det var nemlig her, at han i 2002 grundlagde Bastide du Claux, der laver klassiske kvalitetsvine, hvis mål han selv meget præcist har defineret som: ”at afspejle denne fremragende regions særlige karakteristika”.

Vinmarkerne udgør et samlet areal på 15 hektar og ligger i en højde på mellem 280 og 450 meters højde, hvor der arbejdes efter økologiske principper med de mange – for området typiske – druer som Grenache Noir, Syrah, Cinssault, Carignan, Cournoise, Pinot Noir og Mourvèdre i en meget varieret jordbund.

Det udmønter sig i en række spændende og meget egnsspecifikke vine, hvor især rosévinen Côtes du Luberon Rosé Poudrière og de to rødvine, Le Claux og Malacare, er af meget høj kvalitet.

I 2014 vendte Sylvain Morey i øvrigt tilbage til den fædrene egn, Bourgogne, hvor han sideløbende med sine aktiviteter for Bastide du Claux har udnyttet sin store erfaring og savoir-faire til at lave fremragende vine under eget navn.

Som en lille bonusinfo bør det derfor måske også lige nævnes, at Domaine Sylvain Morey selvfølgelig også findes i vores sortiment!