2020 Bedoba Saperavi

Georgia Georgia Kakheti
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 505320
Udsolgt
kr. 125,00

Bedoba fra Georgiske Kakheti Wine Company er en helt unik rødvin, som kommer til at imponere dig med sin smagsintensitet, fylde og dybde. Den henleder tankerne på velkendte, kraftige vine som Ribera del Duero, Amarone eller amerikansk Cabernet Sauvignon, men udtrykker sig på sin helt egen unikke måde. Så er du til storladen rødvin, der smager af noget, så er det her muligvis din nye yndlingsvin.

Vinen er lavet på en lokal, Georgisk druesort kaldet Saperavi. Det er en druesort som er blevet kendt som flagskibet for Georgisk kvalitetsvin, og er kendetegnet ved sin dybe, mørke farve. Det skyldes at Saperavi tilhører en sjælden familie af druesorter, som udover at have højt indhold af farvestof i drueskallen, også har en farvet most indeni.

I denne mesterlige fortolkning fra Kakheti Wine Company, får du en Saperavi-rødvin som er fyldig, blød og intens. Det første man møder i vinen, er en smagseksplosion af mørk, moden frugt. Brombær, solbær, blommer, kirsebær og vi kunne blive ved. Det suppleres af krydrede noter, hvor krydderurter, peber og bagekrydderier er det som vi bedst kan beskrive det med. Teksturen er blød men standhaftig, hvor tanninerne giver præcis nok modspil til at det holder sig interessant, men uden at det nogensinde bliver aggressivt.  

Kakheti Wine Company laver kun denne ene cuvée, og netop derfor er de imponerende omhyggelige med hvordan de fremstiller den. 

Vinen inddeles i 4 portioner, som lagres hver for sig, på hver deres måde.

Den største del lagres på de traditionelle, Georgiske ’Qvevri’ - en stor lerkrukke, som graves ned i jorden. En metode som har været anvendt til vinproduktion i Georgien i flere tusinder af år.

Den sidste del af mosten gæres på rustfri ståltanke, og lagres derefter på en blanding af store, 5000 liter egetræsfade, og 225 liter amerikanske egetræsfade (som er henholdsvis 2. og 3. gangs fade). 

På denne måde har Kakheti Wine Company mulighed for at forme vinen præcis som de ønsker, og resultatet er slet ikke til at tage fejl af.

92 point | Mad & Monopolet

"Jeg er helt vild med vin fra dele af verden, som man aldrig havde tænkt som store vinlande. Denne er fra Georgien og lavet på 100 % “Saperavi”, som er en lokal drue. Det giver en vin med masser af sødmefuld frugt i næsen - duft af brombær, solbær, “rødgrød med fløde”, “kogte bær”, nelliker, labre larver, skovbund og en lille smule røg. I munden er den stor, fyldig - masser af powerfrugt og store tanniner samt masser af sødme, men også syre, som skaber balance. Det er en vin for dig, som godt kan lide de store fyldige og let sødmefulde vine. Ret imponerende. "

90 point | Houlbergs Vinblog

"Hold da op ... sikke afgrundsdyb aroma med masser af fadfedme, marmeladetyk frugt af blommer, solbær, sorte kirsebær, mahogni, teak, kanel, vanilje, kardemomme og mørk chokolade."

90 point |  Jyllands-Posten

"Georgisk rød på saperavi-druen dyrket på sydsiden af Kaukasus. Indsmigrende saft, blød og udtalt sødmefuld. Stilistisk er vi i internationalt farvand. Næsen oser af søde, røgede blommer, hindbærkompot, kokos, bacon, pebermynte, læder og tørrede blomster. "


Kakheti Wine Company

Khaketi Wine Company lyder som noget stort, og maskinelt. Men i virkeligheden er der tale om det stik modsatte. Det er et joint venture imellem den georgiske vinmager, Nugzar Ksovreli, og den Schweiziske vin-entreprenør, Thierry Fontannaz.

Sammen har de skabt en vingård med ét formål: At lave autentisk, Georgisk vin. Og det er de i den grad lykkedes med. Lige fra arbejdet i marken, til måden der høstes på og til fremgangsmåden for vinificeringen, går de hver gang en lang og besværlig vej, for at levere det bedst mulige produkt.

Med det niveau de ligger for dagen på deres vine, og til den pris de sælger dem til, er vi slet ikke i tvivl: Kakheti Wine Company kommer til at tage vinverden med storm.