2022 Passito Bianco Le Vigne Bianche

Italien Veneto Valpolicella
Dessertvin - Varenummer: 168422
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 179,00

Stor elegance, som de bedste dessertvine. Helt gylden vin med balanceret duft af citrus, honning og nøddekerner. Smagen er mild, hvor den søde frugt dominerer, men frugtsyren giver en herlig saftig balance. Den flotte afrundede eftersmag gør, at denne vin vil passe godt til en bred vifte af desserter; gerne med nødder, chokolade eller modne oste.

En helt elegant sød vin som er fremstillet af druer høstet omkring Ngrar i det klassiske Valpolicella distrikt. Recchia bruger 95 % Garganega og 5 % Moscato til denne vin. Druerne høstes overmodne i begyndelsen af oktober, hvorefter de lægges til tørre for at miste op til 50 % af mostvægten inden presning. På Denne måde får man koncentreret sukkeret i druerne på en naturlig måde. Vinen ligger med skallerne i 10 dage ved lav temperatur, for at udtrække farve og smag. Efterfølgende fermenteres den under 16 grader, for at bevare mest mulig friskhed. Inden aftapning lagres vinen i 24 måneder på franske egetræsfade. Den endelige vin indeholder 150 gram restsukker per liter, som balanceres af 5,5 gram syre.

Fratelli Recchia

Recchia er en familieejet virksomhed, der fremstiller vine i hele Veneto regionen. Vingården har været i familien Recchias eje siden 1906, hvor Giovanni Battista Recchia købte den lille faldefærdige egendom.