2019 Flaccianello Fontodi kassen

Toscana Toscana
Smagekasse - Varenummer: 159401
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 2.145,00 Normalpris kr. 2.444,00

Flaccianello fra Fontodi er et episk eksempel på, hvor flot man kan producere Sangiovese. Ikke bare i Chianti, men i hele Toscana. Denne cuvée kommer helt op ved siden af de største af både Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano, og giver flere af dem solidt baghjul.

Det betyder naturligvis også at vinen er kraftigt efterspurgt i hele verden, og vi skal hvert år kæmpe en brav kamp, for at tilkæmpe os så mange flasker som muligt, til at tilfredsstille efterspørgslen i markedet. I år har vi kun 60 flasker til salg efter allokationerne er fordelt, og derfor sælges den udelukkende i disse eksklusive smagekasser. Smagekassen indeholder hver én flaske Flaccianello 2019 [98 PARKER] og ledsages af fem flasker Fontodi Chianti Classico 2019 [92 PARKER]. En vin som af flere betragtes som målestokken for, hvor stort Chianti Classico kan udtrykke sig.

Der er med andre ord tale om et helt unikt smagsbatteri med voldsomt anmelderroste flasker. Så skynd dig at slå til, hvis du vil være sikker på at få fat i de eksklusive flasker.

Smagekassen indeholder:

5 x 2019 Chianti Classico fra Fontodi [92 RP]
1 x 2019 Flaccianello Della Pieve fra Fontodi [98 RP]

Mere om Flaccianello:

Flaccianello er topvinen fra Fontodi og et af de mest vellykkede eksempler på en ren Sangiovese rødvin. En vin, der første gang så dagens lys med 1981 årgangen og som sidenhen har stået som et referencepunkt for hele Chianti regionen. Vinen tappes stadig under den originale klassifikation som IGT Toscana, selvom reglerne i området i dag gør at Giovanni Manetti sagtens kunne tappe denne som en Chianti Classico Riserva.
Vindruerne høstes fra Fontodis ældste parceller i hånden. Gæringen foregår kun med druernes egne gærceller, i ståltank over en periode på 3 uger. Efterfølgende lagres vinen på nye franske egetræsfade i 18 måneder. Denne vin smager fortryllende som ung, men har et potentiale til at udvikle sig op til 15 år i kælderen. Altid rated som en af de bedste vine fra Toscana.

Ratings på 2019 Flaccianello

96/100 | James Suckling
98/100 | Robert Parker
98/100 | WinesCritic
99/100 | Fallstaff

"One of the best Flaccianello della Pieve ever tasted. Better " - Fallstaff
"The 2019 Flaccianello della Pieve is another stunning wine that sums up the character of the vintage and reflects the sun-drenched beauty of its quintessentially Tuscan surroundings." - Robert Parker

Fontodi

“Giovanni Manetti and Fontodi represent the pinnacle of quality that can be achieved in this part of Tuscany.” – Monica Larner, robertparker.com

Giovanni Manetti har med vingården Fontodi haft afgørende betydning for, hvordan man tilgår Chianti-vine i dag. Det var ham, som i 1980’erne understregede Sangiovese-druens potentiale i området, og det var ham, som blev bannerfører for en omlægning til bæredygtigt landbrug.

Deres vine udspringer af en tro på terroir og en ukuelig sans for kvalitet. Vinene fremhæver både enkeltmarker og underområder i Chianti Classico, men leger også med potentialet for franske druesorter. En spændende producent, som den dag i dag stadigvæk skubber til grænserne for områdets formåen.