2022 Les Abelhas

Rhône Cotes du Rhone
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 280122
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 125,00

Rig, cremet og krydret hvid Côtes-du-Rhône. Flot lys-gylden i glasset med grønne reflekser. Aromatisk duft med noter af pære, ananas, kamille og ristede nødder. I munden opleves vinen fyldig og blød, med en kerne af tropisk frugt, ledsaget af havtorn, hvid peber og stjerneanis. En kompleks og længelevende eftersmag, munder ud i en forfriskende frugtsyre. En ganske madvenlig vin, der passer godt sammen med alt fra stegte kammuslinger, til fede fisketyper og let krydrede retter med lyst kød.

Vinen er lavet på 100% Roussanne og er økologisk certificeret. Druerne kommer fra parceller i kommunen Montfrin i den sydlige del af Rhône dalen. Druestokkene er beplantet på en jordbund sammensat af rød ler med kiselholdige småsten på toppen. Den røde ler udgør en fremragende vandreserve, samtidig med at småstenene har en evne til at absorbere varme. Druerne afstilkes 100% og gæringen foregår på betontanke, udelukkende med benyttelse af de naturligt fremkomne gærceller. Efter endt gæring lagrer vinen med de døde gærceller, hvilket bidrager med yderligere kompleksitet og en cremet mundfølelse. Vinen lagrer endeligt på en blandning af beton- og ståltanke i 7-10 måneder

Domaine Saint Etienne

Vinhuset Domaine Saint-Étienne ligger i den lille kommune Montfarin i Gard-regionen mellem Avignon og Nîmes i det sydlige Frankrig. Det er ejet af manden, der er blevet kaldt ”Kongen af Rhône”, Michel Chapoutier, hvis visionære og kompromisløse vinfilosofi har gjort ham til en både beundret og kontroversiel skikkelse blandt producenter i den traditionsrige region.