2022 Arbois Trousseau

Frankrig Jura Arbois
Rødvin - Varenummer: 478822
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 225,00

Én af Juras helt store specialiteter er Trousseau-druen, og de lette, elegante og frugtdrevne vine, den kan producere. Og i Domaine Rolets mesterlige fortolkning får du et fantastisk argument for, hvorfor dette potentielt er én af Frankrigs mest oversete druesorter. Her får du en silkeblød rødvin, som smyger sig om smagsløgene med indsmigrende noter af mørke bær, et strejf af krydderier, en mineralsk og jernagtig tone samt en imponerende velintegreret syre. Stilmæssigt er det at sammenligne med Pinot Noir i sit udtryk, men Trousseau bliver altid en smule mere kraftig i udtrykket og mørk og moden i frugten. 

En genial vin at servere til vildt eller rødt kød og som generelt vil få retter med nynordisk islæt til at synge af velsmag.

Vinen er gæret på 100% af stilkede druer og har lagret i 9 måneder, hvoraf 50% har været på egetræsfade og de sidste 50% i cementtanke.

Domaine Rolet Pere & Fils

Domaine Rolet er den anden største vingård i Jura, der ligger i det østlige Frankrig. Fra vinmark til kælder, fra opbevaring til mærkning - kvaliteten er gennemgående hos Domaine Rolet.