2021 Acrobat Pinot Gris

Willamette Valley Willamette Valley
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 174521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 159,00

Pinot Gris-druen kommer oprindeligt fra Bourgogne, hvor den menes at være opstået som en mutation af Pinot Noir. I dag ses Pinot Gris sjældent i Bourgogne, men til gengæld er den blevet et hit i Norditalien, hvor den laves i en meget letbenet, tør version, og i Alsace, hvor den oftest laves i en ret fyldig og sødmefuld udgave. Vi skal faktisk helt til Oregon på USA’s vestkyst for at finde Pinot Gris-vine i den oprindelige, burgundiske stil. 

Acrobat Winery er berømte for deres Oregon Pinot Gris. Druerne til vinen kommer bl.a. fra Pfeiffer Vineyard i Willamette Valley og Rebecca’s Vineyard i Umpqua Valley, nogle af de bedste marker i Oregon. Vinen er modnet fire måneder ”sur lie” på gærresterne fra vinificeringen, hvilket giver ekstra, aromatisk dybde. Resultatet er en smukt afbalanceret, tør hvidvin med fylde tæt på hvid bourgogne og med indtagende blomstrede og mineralske noter. 

Pinot Gris fra Acrobat Winery blev i årgang 2015 kåret til årets bedste vinkøb i Wine Enthusiast blandt mere end 21.000 smagte vine. Vingården frigav først for nylig 2019’eren, som har foldet sig smukt ud med en usædvanlig flot elegance, som skyldes at 2019 var en kølig årgang i Oregon. Nyd vinen uden mad til, eller servér til lyst fjerkræ, fed fisk, pasta eller vegetarretter.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.