God vin til vildt / Otto Suenson anbefaler vinen til maden

Vildsæsonen er et skatkammer af gastronomiske muligheder. For samtidig med at jægerne tager i skoven efter dyrevildt, så skyder svampene frem, nødder og bær er blevet modne og skovbunden vrimler med urter og andre smagsgivere. Det er himmelske måltider man i vildsæsonen kan sammensætte sig, og det mørke og kraftige kød, åbner døren til en ganske særlig type af vine!

Særligt Syrah har sin berettigelse, som til hjort og fasan virkelig går op i en højere enhed. Châteauneuf-du-Pape og Grenache er bedre til det lidt lysere kød, hvor vildsvin eller kanin er blandt vores favoritter. 

Vil man gå helt aristokratisk på den, så synes vi at due eller vagtel med Pinot Noir på siden er noget nær den smukkeste vin og mad kombination.  Men kig dig selv omkring, og uanset hvilken form for vildt du skal have, så finder du her en vin der vil kunne matche retten.

pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Stigende orden
  1. L'Enjouée rouge

    Saftig, forfriskende og tætpakket med frugt. Denne røde Loire er ganske enkelt en Storcharmør! Sommerlig, let drikkelig og vidunderligt blid, poserer vinen sig med et næsten sødmefuldt frugtsyrebid. Dansende duftnoter vælter op af glasset, med rødlige kirsebær, jordbærkompot, rosenblade og bærsymfoni, tilsat en knivspids grøn peberfrugt, myntebolsje og urtekrydderi. Let, læskende og legende på tungen, med sprællevende frugtsyre og den mildeste tannin. Friske sommerbær, ribsgele, blåbærsaft, lakridsrod og en anelse blodappelsin, ledsaget af vegetale anelser af græs og menthol-pastil. En frisk, livlig og frugtbåren eftersmag - der uden at blinke, kalder på endnu en tår! 
    Vinen er sammensat af 30% Cabernet Franc, 40% Grolleau, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Gamay og 10% Pineau d'Aunis, der håndhøstes fra flere forskellige skiffer-marker i 'Saint-Lambert-du-Lattay' kommunen i området Anjou (vinen er ikke certificeret Anjou AOC, grundet den 'farverige' sammensætning af druesorter, som ikke opfylder appellationens reglement). Delvist semi-carbonisk gæring (Gamay og Pineau d'Aunis) og kort maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), efterfulgt af den endelige lagring på underjordiske betontanke - for netop at bevare vinens friske, frugtige og meget rene karakter.  

    kr. 149,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Stigende orden