God vin til chokolade / Otto Suenson anbefaler vinen til maden

Chokolade ligger højt på vores egen dessertrangliste, og uanset om du serverer det som ledsager til kaffen, som en is eller som en kage – så er det altid et pletskud af dimensioner. Men chokoladens balance imellem det bitre og det søde kan godt give problemer for vinvalget. Men bare rolig, vi har nogle solide forslag klar til dig.

Portvin er naturligvis den helt altoverskyggende klassiker. Med sine brændte noter af tørret frugt og karamel, går det perfekt i spænd med chokoladens bitre univers. Er det hvid Chokolade? – Ingen problem, så prøv en hvid portvin i stedet.

Er chokoladen mere en slags sød starter, som f.eks. jordbær dyppet i chokolade? Så tag en flaske Brachetto. Den mousserende, røde dessertvin er perfekt til retter, hvor chokoladen ledsages af frugt. Og skal vinen kunne bære den helt, tunge Mississippi mud pie? Så er Vin Santo fra Ricasoli det perfekte bud. Der får du så megen sødme og intensitet, at selv den mest aggressive chokoladedessert, må se sig matchet.

pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Stigende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Stigende orden