Jean Claude Fourmond-Lemorton

Domaine Lemorton er en lille og familieejet producent beliggende i landsbyen La Baillée Fêtu i Normandiet, der har specialiseret sig i at lave traditionelle Calvados-brændevine samt indbydende cidere.


pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

Calvados er en særlig æblebrændevin, der stammer fra Normandiet i Frankrig, hvor dens historiske rødder menes at kunne spores helt tilbage til det 8. århundrede.

Så det må siges at være en meget lang og stolt tradition, som Domaine Didier Lemorton indskriver sig i.

Familieforetagendet, der blev startet af Didier Lemortons bedstefar, Isidore, ligger i den by La Baillée Fêtu, hvor man råder over 100 hektar marker med både pære- og æbletræer i en jordbund præget af skifer og granit.

Som en del af den særlige Calvados Donfrontais-apellation udmærker husets udgave af Calvados sig ved at have et højere indhold af pæresaft end normalt, nærmere bestemt 70 % , mens æblesaften udgør 30 %.

Det giver en ualmindelig indbydende og klassisk brændevin med en både frugtig og floral karakter samt spændende mineralske toner.

Skulle man være på udkig efter noget lidt mindre alkoholtungt, laver Domaine Didier Lemorton også en skøn pærecider, som selvfølgelig også findes i vores sortiment.