Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Robert Chevillon

Robert Chevillon er historien om hvordan et domaine kan blive opbygget gennem flere generationer. I dag drives det som et selskab, hvor Robert Chevillon har sine to sønner Denis og Bertrand ved roret. Robert trak sig selv tilbage i 2003, men stilen i vinene har aldrig været mere præcise og elegante end i disse år.

Domainet blev grundlagt omkring år 1900, hvor Symphorien Chevillon købte de første parceller med Pinot Noir i Nuits-Saint-Georges, siden har hver enkelt generation tilkøbt mere jord, og i dag sidder Robert Chevillon på 13 hektar, fra 8 forskellige 1'er Cru marker, samt mindre mængder udenfor dette niveau.

Man har fuld fokus på at de bedste vine laves i marken, så daglige ture i markerne er helt logisk. Der foretages en grøn høst i juli, for kun at lade de bedste drueklaser hænge tilbage. Der høstes kun i hånden og alle klaser kommer gennem et sorteringsbord, inden de kommer i kælderen. Hele sunde druer er rygraden i de gode vine. Når druerne er afstilket gennemgår de en kold-maceration på 5 -6 dage, inden den naturlige gæring starter. Vinen gæres under 34 grader og det tager 2-3 uger inden vinen er gæret færdig. Vinene lagres på egetræsfade i 15-18 måneder, hvoraf 30 % er nye. Resultatet er vine der er typiske for hver deres vinmark, med stor smagsintensitet og elegance.

Filtrer din søgning, På f.eks.: Type / Drue / Distrikt / Årgang / Alkohol procent / ...

Produkter (16)

Sider

Sider