Dedicated to wine since 1880

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter, der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år. Bekræft venligst, at du er over 18 år gammel.

Under 18 år
Indkøbskurv (0) Kr. 0
Gratis fragt ved 1000,- / Bestil inden kl. 12.00, og vi sender samme dag / Hurtig levering på 1-2 hverdage

Tollot-Beaut

Her er klassisk charmerende Bourgogne fra nogle af de bedste marker i Cote de Beaune og omegn. Nathalie Tollot driver i dag familiens ejendom videre i det helt klassiske spor. Vi har her at gøre med et af de helt gamle domainer i Bourgogne, som lavede deres første domaine aftapning helt tilbage i 1921. På den tid ønskede den amerikanske vinimportør at overtale de bedste ejendomme til at aftappe vinen på domainet, fremfor at afskibe i fadene, som ellers var traditionen. Sammen med bl.a. Marquis d’Angerville, Armand Rousseau og Gouges i Nuits, fik han overtalt Tollot familien til at aftappe selv, som nogle af de første i Bourgogne. I dag tappes al vinen naturligvis på ejendommen og afskibes i deres helt egen klassiske flaske.

Domaine Tollot Beaut fremstiller små 20 forskellige vine fra lige så mange marker. Der er virkelig interessante vine fra de mindre kendte appellationer som Chorey-les-Beaune, samt helt fantastiske referencevine fra Savigny-les-Beaune. Familien ejer nogle få parceller på Corton højen med både Pinot Noir og Chardonnay og fremstiller klassiske holdbare vine herfra.

Alle vinmarker høstes i hånden og ved ankomst til vineriet afstilkes 100 % . Alle vine lagres på klassiske franske egetræsfade i 288 liters størrelsen. Generelt er der fra 25 % nye fade på Village og Premier Cru og op til 50 % på Grand Cru. Målet er her at fadet understreger frugten, ikke dominerer den enkelte vins terroir præg.

Filtrer din søgning, På f.eks.: Type / Drue / Distrikt / Årgang / Alkohol procent / ...

Produkter (11)