Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Tollot-Beaut

Her er klassisk charmerende Bourgogne fra nogle af de bedste marker i Cote de Beaune og omegn. Nathalie Tollot driver i dag familiens ejendom videre i det helt klassiske spor. Vi har her at gøre med et af de helt gamle domainer i Bourgogne, som lavede deres første domaine aftapning helt tilbage i 1921. På den tid ønskede den amerikanske vinimportør at overtale de bedste ejendomme til at aftappe vinen på domainet, fremfor at afskibe i fadene, som ellers var traditionen. Sammen med bl.a. Marquis d’Angerville, Armand Rousseau og Gouges i Nuits, fik han overtalt Tollot familien til at aftappe selv, som nogle af de første i Bourgogne. I dag tappes al vinen naturligvis på ejendommen og afskibes i deres helt egen klassiske flaske.

Domaine Tollot Beaut fremstiller små 20 forskellige vine fra lige så mange marker. Der er virkelig interessante vine fra de mindre kendte appellationer som Chorey-les-Beaune, samt helt fantastiske referencevine fra Savigny-les-Beaune. Familien ejer nogle få parceller på Corton højen med både Pinot Noir og Chardonnay og fremstiller klassiske holdbare vine herfra.

Alle vinmarker høstes i hånden og ved ankomst til vineriet afstilkes 100 % . Alle vine lagres på klassiske franske egetræsfade i 288 liters størrelsen. Generelt er der fra 25 % nye fade på Village og Premier Cru og op til 50 % på Grand Cru. Målet er her at fadet understreger frugten, ikke dominerer den enkelte vins terroir præg.

Filtrer din søgning, På f.eks.: Type / Drue / Distrikt / Årgang / Alkohol procent / ...

Produkter (8)