Domaine Jean Dauvissat

Intensitet, dybde, renhed og præcision. Jean Dauvissat Pére & Fils er en af Chablis’ lysende stjerner. Den unge vinmager Fabien’s mål er ikke blot at producere god Chablis; han vil skabe stor og terroir-drevet Chablis.


pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
  1. Chablis
    Rig, mineralsk og ekspressiv Chablis. Duften stiger op af glasset, med noter af hvide blomster, fersken, gyldne æbler og østersskaller, suppleret af en anelse brød og mandelkerne. I munden føles vinen energisk og koncentreret, men med masser af friskhed og en levende syre. Smagen følger aromaerne til dørs, med en symfoni af modne gule æbler, liljer og lyse stenfrugter, komplimenteret af knuste sten, nykværnet smør og brødskorpe. Tårnhøjt niveau, på denne kommune Chablis fra Jean Dauvissat., , -----, , Druerne høstes fra 40 forskellige parceller, beliggende på begge sider af floden Serein. Hvor frugten fra højre bred giver rigdom og fylde, giver druerne fra venstre friskhed og elegance. Dauvissat arbejder så naturligt i vinmarken som overhovedet muligt og er ved at overgå til biodynamisk dyrkning. Mosten gærer ved 20 grader, udelukkende med benyttelse af de naturligt fremkomne gærceller. Vinen ligger i en længere periode med de døde gærceller (bærmkontakt), hvilket giver alle Dauvissat's vine en umiskendelig cremethed. Efter den malolaktiske gæring, filtreres og klares vinen blidt. Vinen lagrer endeligt i ca. 12 mdr., før den tappes på flaske.
    kr. 249,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Chablis
    Rig, mineralsk og ekspressiv Chablis. Duften stiger op af glasset, med noter af hvide blomster, fersken, gyldne æbler og østersskaller, suppleret af en anelse brød og mandelkerne. I munden føles vinen energisk og koncentreret, men med masser af friskhed og en levende syre. Smagen følger aromaerne til dørs, med en symfoni af modne gule æbler, liljer og lyse stenfrugter, komplimenteret af knuste sten, nykværnet smør og brødskorpe. Tårnhøjt niveau, på denne kommune Chablis fra Jean Dauvissat., , -----, , Druerne høstes fra 40 forskellige parceller, beliggende på begge sider af floden Serein. Hvor frugten fra højre bred giver rigdom og fylde, giver druerne fra venstre friskhed og elegance. Dauvissat arbejder så naturligt i vinmarken som overhovedet muligt og er ved at overgå til biodynamisk dyrkning. Mosten gærer ved 20 grader, udelukkende med benyttelse af de naturligt fremkomne gærceller. Vinen ligger i en længere periode med de døde gærceller (bærmkontakt), hvilket giver alle Dauvissat's vine en umiskendelig cremethed. Efter den malolaktiske gæring, filtreres og klares vinen blidt. Vinen lagrer endeligt i ca. 12 mdr., før den tappes på flaske.
    kr. 249,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Fabien overtog driften fra sin far i 2009 og siden hen er der sket radikale ændringer på gården. Fra at sælge druer til en stor negociant, producerer domainet i dag nogle af områdets største vine under egen etiket. Lavere høstudbytter, streng druesortering og naturligt arbejde i vinmarken, har talt sit sprog. Vinene fra Fabien’s hånd er ekstraktrige, mineralske, raffinerede og ”zen-agtige”.

Selvom Fabien Dauvissat endnu ikke er lige så berømt som fætrene Rene Dauvissat (Fra Réne et Vincent Dauvissat) og Francois Raveneau, er denne Dauvissat i sandhed ved at udvikle sig til at blive en del af områdets absolutte elite. Voldsomt populær i Frankrig, allokeret i flere dele af verden og rost til skyerne af internationale vinanmeldere.

En fremadstormende Chablis producent som vi er umådelig stolte af at have i sortiment!